Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

De vergankelijkheid

Midas Dekkers (auteur)
+1
De vergankelijkheid
×
De vergankelijkheid De vergankelijkheid

De vergankelijkheid

Cultuurhistorische studie over veroudering en vergankelijkheid van mens en dier, voorwerpen en gebouwen.
Onderwerp
Vergankelijkheid
Titel
De vergankelijkheid
Auteur
Midas Dekkers
Taal
Nederlands
Uitgever
[Amsterdam]: Olympus, 2016 | Andere uitgaves
256 p. : ill.
ISBN
9789046705810 (paperback)
Plaatsingssuggestie
909 (SISO) Thema's ; Thema's (ZIZO)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De schrijver beschrijft in zijn bekende vlotte stijl het proces van de veroudering. Naast vergelijkingen over het ouder worden van allerlei dieren komen ook diverse historische gegevens over gebouwen aan de orde, evenals de veroudering van voorwerpen. Uiteraard worden allerlei activiteiten van de mens om het verouderingsproces tegen te gaan of te maskeren, op ironische wijze beschreven. De illustraties, alle zwart-witfoto's of -reproducties, ondersteunen de tekst goed. Het boek is geschreven voor een breed publiek. Met uitgebreide literatuurlijst en register.

Over Midas Dekkers

Wandert Jacobus Dekkers, beter bekend als Midas Dekkers (Haarlem, 22 april 1946), is een Nederlandse bioloog, presentator en schrijver van fictie en non-fictie voor kinderen en volwassenen. Op zijn achttiende heeft hij zichzelf de naam Midas (naar Midas Wolf uit Donald Duck) aangemeten.

De bekende kinderboekenschrijver schreef ruim vijftig kinder- en jeugdboeken, waarvan de meeste verhalen bevatten. In zijn niet-fictionele jeugdboeken schrijft Dekkers over aan de biologie gerelateerde onderwerpen. Daarnaast schrijft Dekkers fictioneel proza voor volwassenen. Als bioloog is Dekkers bekend door zijn scherpe observaties. Biologisch-wetenschappelijke thema’s weet hij met gevoel voor humor uit de doeken te doen. Dankzij zijn schrijfstijl kennen zijn boeken veel herdrukken.

Dekkers staat ook bekend om zijn vaak tegendraadse en controversiële meningen over onderwerpen als bestialiteit, kinderen krijgen en sporten.

Columns

Lees verder op Wikipedia