Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Het grote moment : hoe dieren geboren worden

Midas Dekkers (auteur), Helen Van Vliet (illustrator)

Het grote moment : hoe dieren geboren worden

Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Verteld wordt hoe dieren geboren worden. Met gekleurde tekeningen. Vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
Dieren ; geboorte
Titel
Het grote moment : hoe dieren geboren worden
Auteur
Midas Dekkers
Illustrator
Helen Van Vliet
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Piramide, 1997 | Andere uitgaves
77 p. : ill.
ISBN
90-245-1470-3
Plaatsingssuggestie
592.3 (SISO)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 39 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De beschrijving van bevruchting tot en met geboorte wordt door Midas Dekker op zijn bekende luchtige manier uit de doeken gedaan. Hij is in staat om op kinderlijk niveau en schijnbaar soms heen en weer springend van mens naar dier het hele gebeuren in beeld te brengen. Bij de beschrijvingen hiervan bij dieren wordt aan alle mogelijke dieren aandacht besteed. Van zoogdieren tot kevers of kikkervisjes. Het boek leest vlot, de illustraties -pen/aquarel- zijn ter verluchtiging, maar niet ter verduidelijking. Kinderen zullen het boek vanaf 9 jaar gemakkelijk zelf kunnen lezen.

Over Midas Dekkers

Wandert Jacobus Dekkers, beter bekend als Midas Dekkers (Haarlem, 22 april 1946), is een Nederlandse bioloog, presentator en schrijver van fictie en non-fictie voor kinderen en volwassenen. Op zijn achttiende heeft hij zichzelf de naam Midas (naar Midas Wolf uit Donald Duck) aangemeten.

De bekende kinderboekenschrijver schreef ruim vijftig kinder- en jeugdboeken, waarvan de meeste verhalen bevatten. In zijn niet-fictionele jeugdboeken schrijft Dekkers over aan de biologie gerelateerde onderwerpen. Daarnaast schrijft Dekkers fictioneel proza voor volwassenen. Als bioloog is Dekkers bekend door zijn scherpe observaties. Biologisch-wetenschappelijke thema’s weet hij met gevoel voor humor uit de doeken te doen. Dankzij zijn schrijfstijl kennen zijn boeken veel herdrukken.

Dekkers staat ook bekend om zijn vaak tegendraadse en controversiële meningen over onderwerpen als bestialiteit, kinderen krijgen en sporten.

Columns

Lees verder op Wikipedia

Suggesties