Braille
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Lichamelijke oefening

Midas Dekkers (auteur)
+1
Lichamelijke oefening
×
Lichamelijke oefening Lichamelijke oefening

Lichamelijke oefening

Betoog tegen sportverdwazing.
Titel
Lichamelijke oefening
Auteur
Midas Dekkers
Taal
Nederlands
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2006
26 banden
Oorspr. uitgever
Contact
Aantekening
Gemaakt in Nederland
Plaatsingssuggestie
617.11 (SISO)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 1 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Sporten is ongezond en niet nodig, aldus de bekende bioloog/schrijver Midas Dekkers (1946) in dit anti-sport boek. Vijftien eeuwen lang werd er niet gesport, want sport was iets van lang geleden, van de Oude Grieken, en nergens voor nodig. Maar sinds de Industriële Revolutie, toen het zware werk de mens door machines uit handen werd genomen, kwam het sporten op. Echter: dieren sporten niet, die weten wel beter. Op zijn geheel eigen, ironische en afstandelijke wijze vertelt Dekkers over de nutteloosheid, en vaak schadelijkheid, van het sporten en zet de 'Homo Adidas' te kijk. Met vele anekdotes, resultaten van onderzoek en feiten uit de geschiedenis. Verrassend, amusant en boeiend, dit rijk met zwart-witafbeeldingen geïllustreerde boek, dat eindigt met: 'Om het plezier, een betere reden is er niet voor sport. Het nutteloze, dat is het aardigste van heel de sport. Het houdt in dat je het ook kunt laten.' Met een uitgebreide literatuurlijst, bronvermelding van de illustraties en een regi…Lees verder

Over Midas Dekkers

Wandert Jacobus Dekkers, beter bekend als Midas Dekkers (Haarlem, 22 april 1946), is een Nederlandse bioloog, presentator en schrijver van fictie en non-fictie voor kinderen en volwassenen. Op zijn achttiende heeft hij zichzelf de naam Midas (naar Midas Wolf uit Donald Duck) aangemeten.

De bekende kinderboekenschrijver schreef ruim vijftig kinder- en jeugdboeken, waarvan de meeste verhalen bevatten. In zijn niet-fictionele jeugdboeken schrijft Dekkers over aan de biologie gerelateerde onderwerpen. Daarnaast schrijft Dekkers fictioneel proza voor volwassenen. Als bioloog is Dekkers bekend door zijn scherpe observaties. Biologisch-wetenschappelijke thema’s weet hij met gevoel voor humor uit de doeken te doen. Dankzij zijn schrijfstijl kennen zijn boeken veel herdrukken.

Dekkers staat ook bekend om zijn vaak tegendraadse en controversiële meningen over onderwerpen als bestialiteit, kinderen krijgen en sporten.

Columns

Lees verder op Wikipedia