Boek
Nederlands

Lief dier : over bestialiteit

Midas Dekkers (auteur)
+1
Lief dier : over bestialiteit
×
Lief dier : over bestialiteit Lief dier : over bestialiteit

Lief dier : over bestialiteit

Cultuurhistorische studie over bestialiteit, de erotische component van omgang met dieren.
Onderwerp
Sodomie
Titel
Lief dier : over bestialiteit
Auteur
Midas Dekkers
Taal
Nederlands
Editie
16
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: Olympus, 2014 | Andere uitgaves
223 p. : ill.
ISBN
9789046704554 (paperback)
Plaatsingssuggestie
909 (SISO) Seksualiteit ; Seksualiteit (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 30 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

In dit boek besteedt de auteur aandacht aan bestialiteit, de erotische component van omgang met dieren. Hij gebruikte voor dit boek ongeveer 350 literatuurreferenties, variërend van romans, boeken over kunst, allerlei dierkundeboeken tot psychiatrische werken. Het boek is in een vlotte stijl geschreven en is toegankelijk voor een groot publiek. Het bevat veel illustraties in zwart-wit van schilderijen, prenten, foto's en dergelijke. Het gebruik van noten had het bruikbaarder gemaakt om zaken na te slaan, hetgeen nu vrijwel ondoenlijk is, daar bijvoorbeeld zelfs bij een aantal citaten de bron niet is terug te vinden. Aangezien er in Nederland nauwelijks boeken over dit onderwerp bestaan, is het zeker aan te bevelen. Met literatuuropgave en register.

Over Midas Dekkers

Wandert Jacobus Dekkers, beter bekend als Midas Dekkers (Haarlem, 22 april 1946), is een Nederlandse bioloog, presentator en schrijver van fictie en non-fictie voor kinderen en volwassenen. Op zijn achttiende heeft hij zichzelf de naam Midas (naar Midas Wolf uit Donald Duck) aangemeten.

De bekende kinderboekenschrijver schreef ruim vijftig kinder- en jeugdboeken, waarvan de meeste verhalen bevatten. In zijn niet-fictionele jeugdboeken schrijft Dekkers over aan de biologie gerelateerde onderwerpen. Daarnaast schrijft Dekkers fictioneel proza voor volwassenen. Als bioloog is Dekkers bekend door zijn scherpe observaties. Biologisch-wetenschappelijke thema’s weet hij met gevoel voor humor uit de doeken te doen. Dankzij zijn schrijfstijl kennen zijn boeken veel herdrukken.

Dekkers staat ook bekend om zijn vaak tegendraadse en controversiële meningen over onderwerpen als bestialiteit, kinderen krijgen en sporten.

Columns

Lees verder op Wikipedia