Luisterboek
Nederlands

Midas Dekkers leest De kleine verlossing, of De lust van ontlasten

Midas Dekkers (auteur)
+1
Midas Dekkers leest De kleine verlossing, of De lust van ontlasten
×
Midas Dekkers leest De kleine verlossing, of De lust van ontlasten Midas Dekkers leest De kleine verlossing, of De lust van ontlasten

Midas Dekkers leest De kleine verlossing, of De lust van ontlasten

Genre:
Vergeleken bij alle aandacht voor koken en eten steekt die voor spijsvertering en poepen schril af. Net alsof al wat naar binnen gaat er nooit meer uit komt. Poep bevindt zich in het verdomhoekje waar eerder de seks huisde. Grootste obstakel bij praten over poep is net als toen bij seks de taal: buiten het vulgaire en medische is er weinig jargon. Maar net zoals seks naast voortplanting vooral he
Titel
Midas Dekkers leest De kleine verlossing, of De lust van ontlasten
Auteur
Midas Dekkers  (inlezer)
Uniforme titel
De kleine verlossing, of De lust van ontlasten
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Rubinstein, 2014
9 cd's
Speelduur
11 uur
ISBN
9789047616719
Plaatsingssuggestie
906.9 (SISO) Thema's ; Thema's (ZIZO)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 27 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Integrale weergave van het gelijknamige boek*, voorgelezen door de auteur zelf. Vergeleken bij alle aandacht voor koken en eten steekt die voor spijsvertering en poepen schril af. Net alsof al wat naar binnen gaat er nooit meer uit komt. Poep bevindt zich in het verdomhoekje waar eerder de seks huisde. Grootste obstakel bij praten over poep is net als vroeger bij seks de taal: buiten het vulgaire en medische is er weinig jargon. Maar net zoals seks naast voortplanting vooral het genot dient, is ook de ontlasting een bron van voldoening. Poep is een prachtig, veelzijdig onderwerp dat zowel vanuit de biologie, de geschiedenis, de kunst, als het milieu benaderd kan worden. Het vergt alleen wel de blik van Midas Dekkers, die als geen ander in staat is om van het onwaarschijnlijkste materiaal (dood en vergankelijkheid, rood haar, bestialiteit) verhalen te maken die aan het denken zetten en aan het lachen maken.

Over Midas Dekkers

Wandert Jacobus Dekkers, beter bekend als Midas Dekkers (Haarlem, 22 april 1946), is een Nederlandse bioloog, presentator en schrijver van fictie en non-fictie voor kinderen en volwassenen. Op zijn achttiende heeft hij zichzelf de naam Midas (naar Midas Wolf uit Donald Duck) aangemeten.

De bekende kinderboekenschrijver schreef ruim vijftig kinder- en jeugdboeken, waarvan de meeste verhalen bevatten. In zijn niet-fictionele jeugdboeken schrijft Dekkers over aan de biologie gerelateerde onderwerpen. Daarnaast schrijft Dekkers fictioneel proza voor volwassenen. Als bioloog is Dekkers bekend door zijn scherpe observaties. Biologisch-wetenschappelijke thema’s weet hij met gevoel voor humor uit de doeken te doen. Dankzij zijn schrijfstijl kennen zijn boeken veel herdrukken.

Dekkers staat ook bekend om zijn vaak tegendraadse en controversiële meningen over onderwerpen als bestialiteit, kinderen krijgen en sporten.

Columns

Lees verder op Wikipedia