Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Pluis : verhalen over het konijn & co

Midas Dekkers (auteur)
+1
Pluis : verhalen over het konijn & co
×
Pluis : verhalen over het konijn & co Pluis : verhalen over het konijn & co

Pluis : verhalen over het konijn & co

¿Wat bezielt een mens om een cavia in huis te nemen? Kortzichtigheid? Overmoed? Wat heeft een cavia een mens te bieden?¿ Wie kan er nou beter met humor en een tikje venijn over onze harige vriendjes en hun baasjes schrijven dan Midas Dekkers? Voor het eerst zijn de knaagdierverhalen bijeengebracht. Pluis is hét perfecte cadeauboekje voor alle knaagdierenfans en de derde in de succesvolle traditie
Titel
Pluis : verhalen over het konijn & co
Auteur
Midas Dekkers
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Contact, 2011
144 p.
ISBN
9789025436162 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 22 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Na Poot* over de hond en Poes** over de kat is dit een boekje met columns over het konijn & co. Het is een verzameling van columns die de bekende bioloog in Vroege vogels voorlas. Zijn hart ligt eigenlijk bij de kat. Hij moet niet zoveel hebben van konijnen en knaagdieren, vooral niet van de cavia, maar toch komt in deze columns zijn liefde voor dieren duidelijk naar voren. In zijn eigen, ironische stijl met veel grappige woordspelingen en neologismen, maar altijd met een serieuze ondertoon schrijft hij over mol, muis en haas, maar eigenlijk indirect over de mens. Knap hoe hij dieren gebruikt om menselijke eigenschappen aan de kaak te stellen. Hij plaatst dierendag tegenover gehaktdag, zegt dat de mens net zo’n alleseter is als de rat, maar dat de mens veel minder goede voedingskeuzes maakt en hij maakt zich tussen de regels door kwaad over onnodig gebruik van proefdieren en het doden van muskusratten en dat op zo’n manier, dat je zowel geschokt bent, als moet glimlachen. Een bundel d…Lees verder

Over Midas Dekkers

Wandert Jacobus Dekkers, beter bekend als Midas Dekkers (Haarlem, 22 april 1946), is een Nederlandse bioloog, presentator en schrijver van fictie en non-fictie voor kinderen en volwassenen. Op zijn achttiende heeft hij zichzelf de naam Midas (naar Midas Wolf uit Donald Duck) aangemeten.

De bekende kinderboekenschrijver schreef ruim vijftig kinder- en jeugdboeken, waarvan de meeste verhalen bevatten. In zijn niet-fictionele jeugdboeken schrijft Dekkers over aan de biologie gerelateerde onderwerpen. Daarnaast schrijft Dekkers fictioneel proza voor volwassenen. Als bioloog is Dekkers bekend door zijn scherpe observaties. Biologisch-wetenschappelijke thema’s weet hij met gevoel voor humor uit de doeken te doen. Dankzij zijn schrijfstijl kennen zijn boeken veel herdrukken.

Dekkers staat ook bekend om zijn vaak tegendraadse en controversiële meningen over onderwerpen als bestialiteit, kinderen krijgen en sporten.

Columns

Lees verder op Wikipedia