Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Poes : verhalen over de poes

Midas Dekkers (auteur)
+1
Poes : verhalen over de poes
×
Poes : verhalen over de poes Poes : verhalen over de poes

Poes : verhalen over de poes

Genre:
Midas Dekkers heeft er nooit een geheim van gemaakt dat de poes een speciale plaats bij hem inneemt. En het favoriete dier van de leukste bioloog van Nederland verdient extra aandacht: de krolse kater, de badpoes, de kroegtijger, de knijpkat, de slokop, de troetel, de jaguar en de huistiran zijn slechts enkele van de vele poezen waarmee de lezer kennismaakt.
Onderwerp
Dieren, Katten
Titel
Poes : verhalen over de poes
Auteur
Midas Dekkers
Taal
Nederlands
Editie
21
Uitgever
Amsterdam: Atlas Contact, 2013 | Andere uitgaves
144 p.
ISBN
9789045024646 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 28 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Door de jaren heen zijn de korte stukjes van Midas Dekkers, een van Nederlands bekendste biologen, met recht en reden beroemd geworden. Ze zijn reeds in verschillende drukken en bundelingen verschenen. Intussen zijn het er zoveel geworden dat ze per diersoort opnieuw kunnen worden uitgegeven. Wie Dekkers kent, weet dat hij bovenal een kattenliefhebber is. Het is dan ook niet verbazend dat nu een bundeling kattenverhaaltjes verschijnt. De meeste van deze verhaaltjes verschenen eerder in andere bundels, maar er zijn er toch ook weer een aantal die niet eerder in boekvorm zijn verschenen. Uiteenlopende types katten komen aan bod, ieder in een kort verhaaltje van twee à drie bladzijden. Van lapjeskat tot etalagekat, maar ook van kroegtijger tot dakhaas. Katten spelen rolletjes in liefdesgeschiedenissen van vrouwen, die in afwachting van de ware Jacob hun kat gebruiken om van ongewenste minnaars af te geraken. Katten kijken geen televisie, ze staren door het raam naar de vogeltjes op de vo…Lees verder
De bekendste bioloog van Nederland schrijft zoals hij praat: duidelijk, direct, zonder blad voor de mond, cynisch, controversioneel en bij voorkeur heilige huisjes slopend. Meestal schrijft hij in de vorm van korte stukjes voor diverse bladen. Uit die vele stukjes is een aantal met of over katten bijeengebracht. Soms komt de kat maar heel even aan bod en soms gaat het uitsluitend over een of meer katten. Zoals over Midas' eigen de rode kater die een rode kat bleek te zijn, maar die toch maar onder zijn katernaam verder gaat. Of over de continue haarproductie of de eetgewoonten of de gedragsverschillen tussen kat en hond. Midas heeft de eigenzinnige kat hoog in zijn vaandel staan en dat laat hij in deze verzamelde stukjes goed merken. Vooral voor kattenliefhebbers is dit een plezierige verzameling die regelmatig tot grinniken of glimlachen aanleiding geeft. Hondenliefhebbers moeten dit maar niet lezen. Voor hen is er een vergelijkbare bundel van Dekkers over de hond: 'Poot'. Normale druk.

Over Midas Dekkers

Wandert Jacobus Dekkers, beter bekend als Midas Dekkers (Haarlem, 22 april 1946), is een Nederlandse bioloog, presentator en schrijver van fictie en non-fictie voor kinderen en volwassenen. Op zijn achttiende heeft hij zichzelf de naam Midas (naar Midas Wolf uit Donald Duck) aangemeten.

De bekende kinderboekenschrijver schreef ruim vijftig kinder- en jeugdboeken, waarvan de meeste verhalen bevatten. In zijn niet-fictionele jeugdboeken schrijft Dekkers over aan de biologie gerelateerde onderwerpen. Daarnaast schrijft Dekkers fictioneel proza voor volwassenen. Als bioloog is Dekkers bekend door zijn scherpe observaties. Biologisch-wetenschappelijke thema’s weet hij met gevoel voor humor uit de doeken te doen. Dankzij zijn schrijfstijl kennen zijn boeken veel herdrukken.

Dekkers staat ook bekend om zijn vaak tegendraadse en controversiële meningen over onderwerpen als bestialiteit, kinderen krijgen en sporten.

Columns

Lees verder op Wikipedia