Grote letter
Nederlands

Poot en Poes  : korte verhalen over hond en kat

Midas Dekkers (auteur)

Poot en Poes  : korte verhalen over hond en kat

In de reeks:
Verhalen over honden en verhalen over katten.
Bevat
Titel
Poot en Poes  : korte verhalen over hond en kat
Auteur
Midas Dekkers
Taal
Nederlands
Uitgever
Deventer: Grote Letter Bibliotheek, © 2018
304 p.
ISBN
9789036433532 (hardback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 24 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De bekendste bioloog van Nederland schrijft zoals hij praat: duidelijk, direct, zonder blad voor de mond, cynisch, controversioneel en bij voorkeur heilige huisjes slopend. Meestal schrijft hij in de vorm van korte stukjes voor diverse bladen. In deze uitgave zijn twee eerdere bundelingen van columns samengebracht, de een gewijd aan de trouwe viervoeter en de ander aan de kat. De observaties van het gedrag van honden en hun baasjes en bazinnetjes zijn geestig en raak, maar het is wel duidelijk dat Dekkers het niet zo op deze soort begrepen heeft. De kattenstukjes gaan onder andere over Midas' eigen rode kater die een rode kat bleek te zijn, maar die toch onder zijn katernaam verder gaat. Of over de continue haarproductie, de eetgewoonten of de gedragsverschillen tussen kat en hond. Dekkers heeft de eigenzinnige kat hoog in zijn vaandel staan en dat laat hij in deze verzamelde stukjes goed merken. Vooral voor kattenliefhebbers zijn dit plezierige stukjes die regelmatig tot grinniken of…Lees verder

Over Midas Dekkers

Wandert Jacobus Dekkers, beter bekend als Midas Dekkers (Haarlem, 22 april 1946), is een Nederlandse bioloog, presentator en schrijver van fictie en non-fictie voor kinderen en volwassenen. Op zijn achttiende heeft hij zichzelf de naam Midas (naar Midas Wolf uit Donald Duck) aangemeten.

De bekende kinderboekenschrijver schreef ruim vijftig kinder- en jeugdboeken, waarvan de meeste verhalen bevatten. In zijn niet-fictionele jeugdboeken schrijft Dekkers over aan de biologie gerelateerde onderwerpen. Daarnaast schrijft Dekkers fictioneel proza voor volwassenen. Als bioloog is Dekkers bekend door zijn scherpe observaties. Biologisch-wetenschappelijke thema’s weet hij met gevoel voor humor uit de doeken te doen. Dankzij zijn schrijfstijl kennen zijn boeken veel herdrukken.

Dekkers staat ook bekend om zijn vaak tegendraadse en controversiële meningen over onderwerpen als bestialiteit, kinderen krijgen en sporten.

Columns

Lees verder op Wikipedia

Suggesties