Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Poot : verhalen over de hond

Midas Dekkers (auteur)
+1
Poot : verhalen over de hond
×
Poot : verhalen over de hond Poot : verhalen over de hond

Poot : verhalen over de hond

Verhalen over honden.
Onderwerp
Honden
Titel
Poot : verhalen over de hond
Auteur
Midas Dekkers
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Contact, 2009 | Andere uitgaves
149 p. : ill.
ISBN
9789025430818

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 20 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Naast zijn optredens op radio en televisie en af en toe een uitgebreid boek (De vergankelijkheid), is de Nederlandse bioloog Midas Dekkers vooral bekend om zijn columns over dieren. In deze nieuwe bundel werden voornamelijk stukjes verzameld die al eens eerder verschenen in de verschillende uitgaven en verzamelbundels van het werk van Dekkers. Maar er zijn ook een twaalftal nieuwe stukjes bij, die nog niet eerder in boekvorm waren verschenen. Centraal staat de trouwste mensenvriend: de hond. Dekkers beschrijft op gekende, heerlijk kritische en geestige wijze verschillende hondenrassen. Soms vormen de honden niet meer dan een aanleiding om menselijk gedrag te beschrijven, of staan ze als randfiguur bij een verhaaltje te kijken. Andere keren draait het stukje wel degelijk om een verklaring van het gedrag van de hond, zoals het markeren van het territorium, of maakt Dekkers zich vrolijk om de raskenmerken van tekkel, buldog of poedel. Het kan ook gaan over de eigenschappen van hon…Lees verder
Bundeling van columns, gewijd aan de trouwe viervoeter. De stukjes hebben korte titels, meestal de naam van een hondenras. Enkele keren wordt van dit principe afgeweken, zoals 'De christenhond' (een uiteenzetting over de slechte reputatie van de hond binnen het christendom), 'De hot dog' (over het verschil tussen hond en kat), 'Het reukdier' (over voor honden en katten bedoelde reclame op tv), 'De god' (over een hond met godsdienstwaanzin), 'De brokkenhond' (over hondenvoer). De observaties van het gedrag van honden en hun baasjes en bazinnetjes zijn geestig en raak, maar het is wel duidelijk dat Dekkers het niet zo op het soort begrepen heeft. Een vergelijkbare bundel verscheen over de kat: 'Poes'*. Normale druk.

Over Midas Dekkers

Wandert Jacobus Dekkers, beter bekend als Midas Dekkers (Haarlem, 22 april 1946), is een Nederlandse bioloog, presentator en schrijver van fictie en non-fictie voor kinderen en volwassenen. Op zijn achttiende heeft hij zichzelf de naam Midas (naar Midas Wolf uit Donald Duck) aangemeten.

De bekende kinderboekenschrijver schreef ruim vijftig kinder- en jeugdboeken, waarvan de meeste verhalen bevatten. In zijn niet-fictionele jeugdboeken schrijft Dekkers over aan de biologie gerelateerde onderwerpen. Daarnaast schrijft Dekkers fictioneel proza voor volwassenen. Als bioloog is Dekkers bekend door zijn scherpe observaties. Biologisch-wetenschappelijke thema’s weet hij met gevoel voor humor uit de doeken te doen. Dankzij zijn schrijfstijl kennen zijn boeken veel herdrukken.

Dekkers staat ook bekend om zijn vaak tegendraadse en controversiële meningen over onderwerpen als bestialiteit, kinderen krijgen en sporten.

Columns

Lees verder op Wikipedia