Boek
Nederlands

Zie de maan schijnt door de bomen

Mies Van Hout (auteur)
+1
Zie de maan schijnt door de bomen
×
Zie de maan schijnt door de bomen Zie de maan schijnt door de bomen

Zie de maan schijnt door de bomen

Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Het Sinterklaasgebeuren bij de dieren in het bos wordt in beeld gebracht aan de hand van twaalf bekende sinterklaasliedjes. Op de begeleidende cd zijn dezelfde liedjes ingezongen.
Titel
Zie de maan schijnt door de bomen
Auteur
Mies Van Hout
Taal
Nederlands
Uitgever
Rotterdam: Lemniscaat, 2015 | Andere uitgaves
[26] p. : ill. + cd
ISBN
9789047705925 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Sinterklaas (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 200 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Het minste wat je van Zie de maan schijnt door de bomen kunt zeggen, is dat het concept origineel is. Twaalf bekende sinterklaasliedjes vormen samen met de prenten een bijzonder verhaal, met een kleine vos in de hoofdrol.
Het boek opent met ‘Zie, ginds komt de stoomboot’. Op de prent kijkt de vos nieuwsgierig toe hoe de boot aanmeert, met allemaal zwaaiende kinderen op de steiger. Dan volgt ‘Zachtjes gaan de paardenvoetjes’ en de Sint waadt op zijn schimmel door de sneeuw, terwijl de kinderen binnenskamers zingen en op de volgende prent de pieten de pakjes dragen. Ietwat beteuterd zwerft de vos door het bos onder de volle maan: ‘Zie de maan schijnt door de bomen’. Hij komt bij zijn vriendjes de egel, de eekhoorn, de muis, de haas, de wolf en de bever en vraagt hen ‘Wie komt er alle jaren/ daar weer uit Spanje gevaren?’ Terug in zijn warme hol, zingt hij uit volle borst: ‘Sinterklaas kapoentje’. De andere dieren komen op bezoek en het wordt nog best gezellig. Terwijl ze ‘Si…Lees verder
Hardkartonnen prentenboek in oblong formaat met twaalf oude en vertrouwde sinterklaasliedjes waarbij alleen ‘Zwarte Piet ging uit fietsen’ wat recenter is. Voor elk liedje zijn twee tegenover elkaar liggende pagina’s gebruikt. De opbouw van het boek is in de keuze van de liedjes voor zover mogelijk chronologisch. Begonnen wordt met ‘Zie, ginds komt de stoomboot’, en als slot is gekozen voor ‘Dag Sinterklaasje’. Bij alle liedjes figureert in wisselende samenstelling een groepje speelse bosdieren, en waar nodig (zoals bij ‘De zak van Sinterklaas’) enkele Pieten en de Sint zelf, of wat kinderen. Gezelligheid en vrolijkheid overheersen in dit winterse bos. Telkens is alleen de tekst van het lied afgedrukt en de rest van de pagina gevuld met warme en knusse illustraties. Daarbij is gebruikgemaakt van verf, inkt en pastelkrijt. Bijzonder geslaagd prentenboek dat, gezien de liedkeuze, ook een goede tip is voor opa’s en oma’s. Er is geen bladmuziek opgenomen. Op de bijgevoegde cd staan alle l…Lees verder

Zie de maan schijnt door de bomen (karton)

In dit prachtig geïllustreerde en stevig gekartonneerde boekje zijn twaalf bekende Sinterklaasliedjes samengebracht. De illustraties tonen dat ook de dieren in het bos wachten op de komst van de Sint. Op de bijhorende cd worden de liedjes heel mooi vocaal en instrumentaal gezongen en begeleid. Echt een aanrader in de aanloop naar het grote kinderfeest!