Makkelijk lezen
Spaans

Novelas ejemplares : Rinconete y Cortadillo ; La ilustre fregona

Twee verhalen: twee jongemannen verdienen hun brood met kaarten en stelen. Ze besluiten hun krachten te bundelen. En twee andere jongens gaan op avontuur en ontmoeten een mooi meisje. Met opdrachten en een cd. Vanaf ca. 14 jaar.
Titel
Novelas ejemplares : Rinconete y Cortadillo ; La ilustre fregona / Miguel de Cervantes ; adaptación didáctica y actividades por Margarita Barberá Quiles ; ilustraciones de Libero Gozzini
Auteur
Miguel De Cervantes Saavedra
Bewerker
Margarita Barberá Quiles
Illustrator
Libero Gozzini
Taal
Spaans
Uitgever
Genova: Cideb, 2010
96 p. : ill. + cd
Aantekening
Geannoteerde uitgave
ISBN
9788853010353 (paperback)

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 8 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Deze uitgave maakt deel uit van de serie 'Leer y aprender'* ter bevordering van de leesvaardigheid Spaans. Via de bijgeleverde cd en de oefenstof komen ook luister-, spreek- en schrijfvaardigheid aan bod. Het verhaal is – evenals de luisteroefeningen – op de cd ingesproken op acceptabele spreeksnelheid, door insprekers met wisselend acteertalent. Er zijn enkele 'dossiers' toegevoegd, met korte teksten met kleurenfoto’s, deze staan niet op cd. Voor het aangegeven leesvaardigheidsniveau A2 (vaardigheid om korte, eenvoudige teksten als advertenties, dienstregelingen en eenvoudige briefjes te begrijpen) is de tekst moeilijk, met veel lange, ingewikkelde zinnen en minder gangbare woorden, die niet worden verklaard. Wél voor dit niveau geschikt zijn de 32 gevarieerde oefeningen. Met name de spreek- en schrijfoefeningen komen het best tot hun recht met docentbegeleiding. Niveau: A2. Vanaf ca. 14 jaar.

Over Miguel De Cervantes Saavedra

Miguel de Cervantes Saavedra (Alcalá de Henares, 29 september 1547 – Madrid, 22 april 1616) is een van de belangrijkste roman- en toneelschrijvers uit de Spaanse literatuur. Hij schreef een twintigtal toneelwerken, maar is vooral bekend geworden door zijn boek Don Quichot van La Mancha (El ingenioso hidalgo Don Quixote de la Mancha).

Biografie

Cervantes werd geboren in Alcalá de Henares, een universiteitsstad dicht bij Madrid. Zijn vader, Rodrigo de Cervantes, was barbier-chirurg en combineerde dus, zoals in die tijd gebruikelijk, de kappersstiel met het uitvoeren van kleine chirurgische ingrepen. Cervantes behoorde dus tot wat we de middenklasse kunnen noemen. Over zijn vroege jeugd is weinig bekend. Zijn familie lijkt nogal wat rondgereisd te hebben in Spanje en woonde onder meer in Sevilla, waar Miguel mogelijk de jezuïetenschool volgde. In 1566 vestigde het gezin zich in Madrid. Hoewel ze nabij de universiteit…Lees verder op Wikipedia

Suggesties