Het leven van Erik is getekend door geweld en conflicten. Hij wordt, in de jaren 50 van de vorige eeuw, van school gestuurd en krijgt nog één kans op een dure kostschool waar ouderejaars de baas zijn
Titel
Evil
Regisseur
Mikael Håfström
Naar het werk van
Jan Guillou 1944-
Taal
Zweeds
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: Paradiso Home Entertainment, 2007 | Andere uitgaves
1 dvd-video
Oorspr. opname
2003
Speelduur
109 min.
Aantekening
Zweeds gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
5410504072024

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 21 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Zweedse speelfilm uit 2003 van Mikael Hafström, met Andreas Wilson, Henrik Lundström e.a. gebaseerd op de roman van Jan Guillou. Het verhaal speelt zich af in de 50er jaren van de vorige eeuw. Het leven van Erik is getekend door geweld en conflicten. Zijn stiefvader ranselt hem voortdurend af, zijn moeder doet niets om dit te voorkomen. Op school raakt Erik steeds betrokken bij diefstallen en geweld tegen andere leerlingen. Als hij van school gestuurd wordt, stuurt zijn moeder hem naar een dure kostschool waarmee hij de laatste kans krijgt om zijn diploma te halen. Dit internaat wordt bevolkt door rijke en soms snobistische jongens waarvan de oudsten de dienst uitmaken. Al spoedig wordt Erik het mikpunt van pesterijen. Jamie Russell (BBC Movie Reviews,i) geeft 3 (van 5) sterren en vindt de film een kruising tussen Dead poets society en Man on fire. 'Richly shot and beautifully acted, it's only let down by its predictable plotting.' Oscarnominatie voor Beste Buitenlandse film.

Over Mikael Håfström

Jan Mikael Håfström (Lund, 1 juli 1960) is een Zweeds scenarioschrijver en regisseur.

Biografie

Håfström regisseerde in 2007 de Amerikaanse horrorfilm 1408 gebaseerd op de gelijknamige roman van Stephen King. In 2011 regisseerde hij de thriller The Rite, welke is gebaseerd op een roman van Matt Baglio.

Filmografie

Films

Televie

Externe links

  • (en)  Mikael Håfström in de Internet Movie Database

Suggesties