Een jong koppel adopteert Cody, een achtjarig jongetje. Cody krijgt dromen en en nachtmerries die fysieke vormen blijken aan te nemen.
Titel
Before I wake / directed by Mike Flanagan ; written by Mike Flanagan [e.a.]
Regisseur
Mike Flanagan
Acteur
Kate Bosworth Thomas Jane Jacob Tremblay
Taal
Engels
Uitgever
The Searchers, © 2017
1 dvd-video
Oorspr. opname
2016
Speelduur
97 min.
Aantekening
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands, Frans
EAN
9789461874771

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 32 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Bovennatuurlijke thriller van Mike Flanagan (Oculus; Hush) met Kate Bosworth (Superman returns) en Thomas Jane (Hung). Het echtpaar Jessie en Mark rouwt om hun zoontje dat plotseling gestorven is. Ze besluiten een kind te adopteren, het wordt de achtjarige Cody, een intelligent en lief kind. Cody is doodsbenauwd om in slaap te vallen en zijn pleegouders denken dat dat komt door slechte ervaringen bij zijn vorige pleegouders. Dan blijkt dat alles wat Cody droomt tot leven komt: mooie dingen zoals kleurige vlinders, maar ook zijn nachtmerries. Jessie en Mark proberen uit te vinden wat er met hun kind aan de hand is, een gevaarlijke zoektocht. Door financiële problemen is de film in de VS nog niet uitgebracht. Regisseur Mitch Davis schrijft in het programma van het Fantasia Festival 2016 (fantasiafestival.com): '(...) Flanagan has become an internationally renowned horror luminary who consistently marries provocative, personal themes and thoughtful writing with tight control of atmospher…Lees verder

Over Mike Flanagan

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Mflana1

Mike Flanagan (Salem (Massachusetts), 20 mei 1978) is een Amerikaans filmregisseur, scenarioschrijver en editor.

Flanagan is vooral bekend om zijn films in het genre horror, waaronder de films Oculus (2013), Ouija: Origin of Evil (2016) en Doctor Sleep (2019). Hij bedacht ook de Netflix horrorserie The Haunting of Hill House. Hij is opgeleid aan de Archbishop Spalding High School in Severn en aan de Towson University in Towson, waar hij is afgestudeerd met Bachelor of Arts in elektronische media en film en een minor in theater.

Flanagan is getrouwd met actrice Kate Siegel en heeft 3 kinderen.

Filmografie

Externe links