Dvd
Engels

Revenge. Het vierde en laatste seizoen

Mike Kelley (scenarist), Fil Eisler (componist), Emily VanCamp (acteur)
Een jonge rijke vrouw huurt onder een valse identiteit een huis in The Hamptons om wraak te nemen op degenen die het leven van haar vader verwoest hebben.
Titel
Revenge. Het vierde en laatste seizoen / created by Mike Kelley
Scenarist
Mike Kelley 1967-
Componist
Fil Eisler
Acteur
Emily VanCamp Madeleine Stowe Gabriel Mann 1972- Nick Wechsler
Taal
Engels
Uitgever
ABC, © 2016
6 dvd-video's
Oorspr. opname
2015
Speelduur
15u. 37min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans, Duits Ondertiteling: Nederlands, Frans, Duits, Engels voor slechthorenden
EAN
8717418481025

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Vierde* en laatste seizoen van een Amerikaanse dramaserie met in de hoofdrollen Emily VanCamp (Everwood; Brothers and sisters) en Madeleine Stowe (The last of the Mohicans; 12 monkeys). Hoofdpersoon is Emily Thorne, een jonge rijke vrouw die onder een valse identiteit een huis huurt in The Hamptons, een reeks luxueuze badplaatsen op Long Island. Haar doel is om wraak te nemen op degenen die het leven van haar vader verwoest hebben, met name haar buurvrouw Victoria Grayson, de ongekroonde 'koningin van The Hamptons'. Inmiddels zijn de nodige doden gevallen en kent Victoria de ware identiteit van Emily. Ron Rijghard (NRC 1-6-'13) schreef over seizoen 1 dat de serie doet denken aan klassieke soaps als Dallas en Dynasty: 'Revenge is een edelsoap om heerlijk in te zwelgen. De vormgeving is gelikt, de opdringerige close-ups talrijk en in de dialogen worden Hollywood-wijsheden niet uit de weg gegaan'. Ook prijst Rijghard de dramatische kwaliteit, gelaagde plot en de acteerprestaties van voor…Lees verder

Over Mike Kelley

Mike Kelley (Wayne, 27 oktober 1954 – South Pasadena, 31 januari 2012) was een Californische kunstenaar, vooral bekend om zijn werk met samengebonden knuffels. Hij bracht samen met figuren als Martin Kippenberger en Rosemarie Trockel het postmoderne in de beeldende kunst.

Toelichting

Kelley werd gevormd door het werk van kunstenaar John Baldessari. Hij beoefende verschillende kunstvormen zoals figuratieve tekeningen, assemblage, collage, performance, installaties en videokunst. Hij maakte een tijdlang deel uit van de band Destroy All Monsters. Hij ontwierp de cover van het album Dirty voor Sonic Youth. De kunstenaar raakte bekend met zijn werk van samengebonden knuffels gebaseerd op jeugdherinneringen en exposeerde in gerenommeerde kunstgalerijen zoals de Gagosian Gallery. Hij probeerde de grenzen tussen hoge en lage kunst te doorbreken.

Kelley werkte samen met kunstenaars als Paul McCarthy, Tony Oursler en John Mi…Lees verder op Wikipedia