Dvd
Engels
Als de meedogenloze advocaat Henry wordt neergeschoten, verandert zijn leven volledig en wordt hij een heel ander mens
Titel
Regarding Henry
Regisseur
Mike Nichols
Componist
Hans Zimmer 1957-
Acteur
Harrison Ford Annette Bening
Taal
Engels
Uitgever
Paramount, 2007
1 dvd-video
Oorspr. opname
1991
Speelduur
ca. 103 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans, Duits, Italiaans, Spaans Ondertiteling: Nederlands, Engels, Engels voor slechthorenden, Arabisch, Bulgaars, Kroatisch, Tsjechisch, Deens, Fins, Frans, Duits, Grieks, Hebreeuws, Hongaars, IJslands, Italiaans, Noors, Pools, Portugees, Roemeens, Servisch, Sloveens, Spaans, Zweeds, Turks
EAN
8714865558942

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 16 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Amerikaanse speelfilm uit 1992 van Mike Nichols. In de hoofdrollen Harrison Ford en Annette Bening. Als de meedogenloze, rijke advocaat Henry sigaretten gaat kopen, wordt hij neergeschoten. Hij blijkt aan geheugenverlies te lijden en heeft (tijdelijk) verrlammingsverschijnselen. Na het revalidatieproces blijkt hij een totaal ander, gevoelig persoon te zijn geworden die niet meer past in het glamourwereldje van vroeger. Huib Stam (Volkskrant) vindt de film een beetje klef en soms ongeloofwaardig, maar wel goed geacteerd. Antoinette Polak (NRC) vindt vooral de satirische verbeelding van het glamourland van de Amerikaanse upper class zeer goed in beeld gebracht maar vond het einde slap. De dvd bevat geen extra's.

Over Mike Nichols

Mike Nichols, oorspronkelijk Michael Igor Peschkowsky, (Berlijn, 6 november 1931 – New York, 19 november 2014) was een Amerikaans filmregisseur. Hij is vooral bekend van zijn films Who's Afraid of Virginia Woolf? uit 1966 en The Graduate uit 1967. Voor de laatste won hij een Oscar.

Geboren in een Joodse familie (zijn vader was van Russisch-Joodse komaf, zijn moeder van Duits-Joodse en in de verte verwant aan Albert Einstein). Zijn moeders ouders waren de anarchist Gustav Landauer en de schrijfster Hedwig Lachmann. Hij werd in 1939 vanwege het toenemende antisemitisme in nazi-Duitsland Mike met zijn jongere broertje naar de Verenigde Staten gestuurd. Zijn vader was daar al korte tijd daarvoor aangekomen en zijn moeder volgde het jaar daarop. Vader liet aldaar de achternaam Peschkowsky veranderen in Nichols.

Mike Nichols overleed eind 2014 op 83-jarige leeftijd aan een hartaanval.

Filmografie

Suggesties

Publicaties over dit werk in de bibliotheek