Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Machtsvertoon

Mike Nicol (auteur), Ton Heuvelmans (vertaler)
In Kaapstad raakt het beveiligingsbedrijf van Krista en Tami betrokken bij een wrede bendeoorlog, waarin verschillende groeperingen vechten om de handel in een zeldzame zeevrucht.
Titel
Machtsvertoon
Auteur
Mike Nicol 1951-
Vertaler
Ton Heuvelmans
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Power play
Uitgever
Amsterdam: De Geus, © 2017
314 p.
ISBN
9789044538991 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Moordende zeevruchten

Misdaad. Abalonen zijn een kostbaar goedje. Mike Nicol bouwt er een hele misdaadroman rond.

De Zuid-Afrikaan Mike Nicol (66) schreef met de Kaapstadtrilogie ( Payback, Killer country en Black heart) een van de beste misdaadreeksen van de voorbije jaren. Tegen de achtergrond van een land dat nog steeds vecht met zijn gewelddadige geschiedenis, schetsen de boeken de levens van mensen die graag aan de juiste kant van de wet willen leven maar daar niet in slagen. Het hoofdpersonage heet Mace ­Bishop, een wapenhandelaar, smokkelaar en sjoemelaar die denkt dat hij met een firma die rijke mensen bewaakt, binnen de lijntjes kan kleuren. Hij maakt net iets te veel vijanden en drukt zoveel geld achterover zodat hij op de Kaaimaneilanden moet genieten van de zon terwijl hij verlangt naar Zuid-Afrika.

Machtsvertoon, de nieuwste van Nicol, is een spin-off van de Kaapstadtrilogie, maar perfect zelfstandig te lezen. Krista Bishop is de spin in het web. Zij is de dochter van Mace en heeft met een vriendin zijn bedrijf Complete Sec…Lees verder

In Kaapstad proberen de Chinezen meer invloed te krijgen op de illegale handel in een zeer gewilde zeevrucht. Dit drijft een wig tussen verschillende bendeleiders. Al snel is er een totale bendeoorlog aan de gang. De regering ziet dit als een kans om ook een graantje mee te pikken in deze handel en verleent zelfs steun aan een groepering. Tegen wil en dank worden Krista en Tami hierin meegesleurd. Hun beveiligingsbedrijf moet de dochter van een van de gangsters beschermen. Dit is de aanleiding voor een reeks uiterst gewelddadige en fatale gebeurtenissen. De Zuid-Afrikaanse schrijver (1951) schreef eerder de ‘Kaapstadtrilogie’. Dit is zijn vierde boek in Nederland. Het geeft een zwart beeld van de Zuid-Afrikaanse samenleving. Iedereen kan met een wapen omgaan. Bijna alle karakters zijn misdadigers, zeer gewelddadig en wreed. De verhaalstructuur is complex. We volgen het verhaal vanuit maar liefst vijf verschillende personen en dat vergt wel wat van de lezer.