Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

De laatste nacht op Tremore Beach

Mikel Santiago (auteur), Marika De Bakker (vertaler), Ester Van Buuren (vertaler)
Een componist van filmmuziek, die tijdelijk aan de Ierse kust woont, heeft het zesde zintuig en voorziet enkele moorden in zijn omgeving.
Titel
De laatste nacht op Tremore Beach
Auteur
Mikel Santiago
Vertaler
Marika De Bakker Ester Van Buuren
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Spaans
Oorspr. titel
La última noche en Tremore Beach
Editie
1
Uitgever
Breda: De Geus, 2015
412 p.
ISBN
9789044534757 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 100 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

WEERLICHT

U droomt ook van een idyllisch huisje aan de Ierse kust? Misschien leest u best eerst het debuut van Mikel Santiago, want in kleine dorpjes worden soms grote geheimen bewaard. En als Frank Deboosere waarschuwt voor onweer, in godsnaam luister dan.

De kans dat je door bliksem getroffen wordt, is belachelijk klein. De kans dat je het kunt navertellen, is nog kleiner, maar Peter Harper is blijkbaar een geluksvogel. Toch als het op goddelijke toornen en speren van licht aankomt. Voor de rest zit zijn leven wat in een dipje: net gescheiden en zijn carrière als filmcomponist is tot stilstand gekomen. Terend op zijn royalty's heeft hij zich in Donegal gevestigd, een Iers kustdorpje waar omzeggens niets te beleven valt. Op stormen en blikseminslagen na. Een beetje dom om dan tijdens een onweer op een bergtop te gaan staan, maar Harper overleeft het. Enige bijwerking: een nijdige hoofdpijn én de gave om in de toekomst te kijken.

Harper wil er in het begin niet aan en schakelt een batterij psychologen en hypnotiseurs om hem van zijn visioenen te verlossen. Ondertussen papt hij aan met de dorpsschone Judie en sluit hij vriendschap met de buren, Leo en Marie. Maar de dromen worden erger. In gruwelijk precieze nachtmerries ontwaart…Lees verder

Ik-figuur Peter Harper (42), componist van filmmuziek, woont tijdelijk in een huis op het strand aan de Ierse kust om zijn scheiding te verwerken. Net als anderen in zijn familie heeft hij het zesde zintuig. Nadat de bliksem in zijn hoofd is ingeslagen, voorziet hij allerlei griezelige en gevaarlijke situaties met mannen die komen om te moorden. De kracht van het boek zit in het rustig beschrijven van zijn verleden, huwelijk, de logeerpartij van zijn twee kinderen, zijn nieuwe liefde. De zwakte zit in het feit dat het niet echt spannend wil worden de eerste 300 pagina's en dat aan het slot een brief wordt gebruikt om de achtergronden en oorzaken van de gebeurtenissen uit de doeken te doen: dat is te gemakkelijk. Psychologisch zijn de personages hier en daar niet geloofwaardig en hier en daar kloppen details niet helemaal. Het wat afstandelijke taalgebruik, dat maakt dat de lezer niet goed in het verhaal wordt gezogen, kan komen door de matige vertaling. Dit is het debuut van de Baskis…Lees verder