Boek
Nederlands

Ik ben geen boek, ik ben een kip

Milja Praagman (auteur)
+1
Ik ben geen boek, ik ben een kip
×
Ik ben geen boek, ik ben een kip Ik ben geen boek, ik ben een kip

Ik ben geen boek, ik ben een kip

Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
De kip zegt: haal die letters weg, je kan niet in mij lezen. Ik ben een kip! Boeken leggen geen eieren, een kip wel. Kijk maar onder het flapje! Vierkant hardkartonnen prentenboek met eenvoudige, sfeervolle kleurenillustraties en flapjes. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Kippen
Titel
Ik ben geen boek, ik ben een kip / tekst en illustraties Milja Praagman
Auteur
Milja Praagman
Taal
Nederlands
Uitgever
Wielsbeke: De Eenhoorn, 2016
[14] p. : ill.
ISBN
9789462911161 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Boerderijen (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Hardkartonnen peuterboek waarin een kip de lezer rechtstreeks aanspreekt. De kip legt uit dat hij geen boek is, maar een kip. Want hij heeft vleugels en veren en geen bladzijden, de kip legt eieren en moet broeden totdat er drie kuikens tevoorschijn komen. Met eenvoudige, sfeervolle illustraties in zachte kleuren. Op elke dubbele pagina is de kip te zien en datgene wat in de tekst gezegd wordt. Een aantal pagina’s bevat redelijk stevige flappen. Origineel boekje dat bij verschillende thema’s bruikbaar is. In dezelfde opzet verscheen ook 'Ik ben geen boek, ik ben een hond'*. Vanaf ca. 2 jaar.

Ik ben geen boek, ik ben een kip

De kip uit dit stevige kartonboekje is heel direct: Ik ben geen boek, ik ben een kip. Ze pikt geen letters maar graantjes: Pik, tok tok, pik, pik. Ze stelt zich voor en je kan haar vleugel laten flapperen. Dan gaat ze eieren leggen en ook dat kun je zien als je een flapje openslaat. Vervolgens gaat ze broeden en er verschijnen drie kuikentjes. Samen met moederkip gaan de kuikentjes op stok om te slapen: Tok tok tok! piep, piep, piep. Het leuke aan dit boekje zijn de ritmische geluiden. Ze zullen peuters zeker aanspreken. Het boekje is stevig, maar de flapjes zijn kwetsbaar.


Over Milja Praagman

Milja Praagman (Amsterdam, 3 april 1971) is een Nederlandse illustrator en schrijver van prentenboeken. In 2017 won ze een Zilveren Penseel voor haar prentenboek Omdat ik je zo graag zie. Ze is ook de maker van het Prentenboek van de Kinderboekenweek 2018, met als thema 'Vriendschap'.

Praagman studeerde af als grafisch ontwerper aan de Academie voor Beeldende Kunsten Sint-Joost te Breda. Met een startstipendium ging ze aan de slag als zelfstandig ontwerper en illustrator. Ze werkte in het begin veel voor kranten en tijdschriften zoals Okki, Bobo, Hello you en ze maakte animaties voor Sesamstraat. Nadien begon ze prentenboeken te illustreren. In 2005 debuteerde ze met Meneer Po.

Prijzen

  • 2011 - Leespluim voor Nog 100 nachtjes slapen
  • 2013 - Prentenboek van het jaar - Nog 100 nachtjes slapen
  • 2016 - Prentenboek Top Tien - Vergeet mij nietje
  • 2017 - Zilveren Pensee…Lees verder op Wikipedia