Boek
Nederlands

Moet je zien!

Milja Praagman (auteur)
+1
Moet je zien!
×
Moet je zien! Moet je zien!
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Egel heeft een mooie stok gevonden, die hij vol trots aan zijn vrienden laat zien. Hij gebruikt zijn stok als zwaard, als kruk en als hengel. Maar Merel, Mol en Muis hebben het veel te druk met hun mobiele telefoon. Prentenboek met eenvoudige, rustige kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Titel
Moet je zien! / [tekst en illustraties] Milja Praagman
Auteur
Milja Praagman
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2017
[28] p. : ill.
ISBN
9789025873172 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Fantaseren (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 100 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Trots laat Egel de stok die hij gevonden heeft aan zijn vrienden zien. Maar Muis, Merel en Mol hebben geen tijd om zijn vondst te bekijken, ze hebben het veel te druk met een mobiele telefoon. Egel speelt dat de stok een zwaard is, een kruk, een hengel en nog veel meer maar zijn vrienden blijven druk met de telefoon. Tot het gaat regenen en Egel de stok als tentstok gebruikt. Onder een telefoon kun je niet zo goed schuilen, dus kruipen de vrienden bij Egel in de tent. De stok van Egel wordt steeds kleiner, maar dat mag de pret niet drukken. Blij prentenboek met paginagrote tekeningen in rustige, vrolijke kleuren, die weinig details geven maar waarop de hoofdpersonen en attributen uit het verhaal groot en duidelijk afgebeeld staan. De tekst, gedrukt in een grote letter en bestaande uit korte zinnen met veel dialoog is eenvoudig in het verhaal dat gaat over vriendschap en verbeelding. De jonge doelgroep aan wie het voorgelezen wordt, zal zich makkelijk kunnen identificeren met de inhoud…Lees verder

Moet je zien!

Egel vindt een tak. En die tak zet zijn verbeelding aan het werk. Wat doe je dan liever dan je vrienden te betrekken bij dit spel? Maar dan lijken deze vrienden veel meer aandacht op te brengen voor iets anders, namelijk een gsm. Als Egel zich dan ook nog pijn doet en nauwelijks iemand reageert (behalve heel even Muis), voelt Egel zich wel heel eenzaam. Komt het nog goed met de vrienden?Dit verhaal heeft een originele, moderne insteek. Het is één van de eerste prentenboeken waarin eventuele negatieve gevolgen van onze moderne technologie ter sprake worden gebracht. Ook de kaft kon me zeker bekoren. Eenvoudig: een egel op een witte achtergrond half veborgen achter lange, groene rietstengels. Het sprak me aan en ik had zin om te beginnen lezen. Toch hebben de prenten met wat teleurgesteld. Dat de verhoudingen niet altijd kloppen, vind ik niet erg. Maar ze blijven steken in de eenvoud. De prenten prikkelen me niet en konden me maar weinig boeien. Gelukkig maakt dus …Lees verder

Over Milja Praagman

Milja Praagman (Amsterdam, 3 april 1971) is een Nederlandse illustrator en schrijver van prentenboeken. In 2017 won ze een Zilveren Penseel voor haar prentenboek Omdat ik je zo graag zie. Ze is ook de maker van het Prentenboek van de Kinderboekenweek 2018, met als thema 'Vriendschap'.

Praagman studeerde af als grafisch ontwerper aan de Academie voor Beeldende Kunsten Sint-Joost te Breda. Met een startstipendium ging ze aan de slag als zelfstandig ontwerper en illustrator. Ze werkte in het begin veel voor kranten en tijdschriften zoals Okki, Bobo, Hello you en ze maakte animaties voor Sesamstraat. Nadien begon ze prentenboeken te illustreren. In 2005 debuteerde ze met Meneer Po.

Prijzen

  • 2011 - Leespluim voor Nog 100 nachtjes slapen
  • 2013 - Prentenboek van het jaar - Nog 100 nachtjes slapen
  • 2016 - Prentenboek Top Tien - Vergeet mij nietje
  • 2017 - Zilveren Pensee…Lees verder op Wikipedia