Boek
Nederlands

Later als je groot bent

Milla Shan (auteur), Kerstin Schoene (illustrator), Siska Goeminne (vertaler)
Moeder wasbeer vertelt haar kleintje welke wensen ze voor hem heeft: dat hij groot en sterk is als een beer, vecht als een leeuw tegen onrecht en danst en lacht als een aap. Prentenboek met gekleurde illustraties. Vanaf ca. 3 jaar.
Onderwerp
Opgroeien
Titel
Later als je groot bent
Auteur
Milla Shan
Illustrator
Kerstin Schoene
Vertaler
Siska Goeminne
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Oorspr. titel
Wenn du gross bist
Uitgever
Eke: De Eenhoorn, 2022
[28] p. : ill.
ISBN
9789462916685 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Opgroeien (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een lieflijk prentenboek over opgroeien en nieuw moederschap. Moeder wasbeer omarmt haar kleintje en toont hem de avonturen die voor hem liggen. Ze wenst dat hij later sterk en groot kan zijn als een beer, vrij kan zijn als een vogel, kan luisteren als een lynx of vechten als een leeuw tegen onrecht — maar vooral dat hij zichzelf zal zijn! Met kleurrijke paginagrote prenten. Vanaf ca. 3 jaar.

Later als je groot bent

Een kleine wasbeer stapt aan de hand van zijn moeder de wereld in. Zijn mama wenst hem een leven vol avontuur toe: soms als een vogel die ver weg kan vliegen, soms al een lynx die kan luisteren naar de stille stemmen, maar even goed wenst ze haar kind dat er dagen zijn waar het als een gelukkige aap feestend door het leven kan gaan of koppig als een ezel zijn/haar eigen weg zal vinden. Ze wenst haar kind de kracht van een leeuw om te brullen tegen onrecht en de luiheid van een luiaard om gewoon niets te willen doen. Maar nu is ze gewoon blij dat haar kind nog klein is en bij haar kan zijn, wat zij ervaart als een groot geschenk.Elke ouder heeft wel speciale wensen voor zijn/haar kind en wil dat het gelukkig wordt. Doorheen dit boek overloopt de moeder haar wensen die ze haar jong wil meegeven aan de hand van de kenmerken van andere dieren. Zo wenst ze bijvoorbeeld dagen met de dapperheid van een leeuw, de rust van een schildpad, de kracht van een beer en de vroli…Lees verder