Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

De beeldhouwster

Minette Walters (auteur)

De beeldhouwster

In de reeks:
Genre:
Een schrijfster, die bezig is met een boek over een moordenares die wegens het doden van haar moeder en zuster tot levenslang veroordeeld is, raakt overtuigd van de onschuld van de veroordeelde.
Titel
De beeldhouwster
Auteur
Minette Walters
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The sculptress
Uitgever
Amsterdam: De Boekerij, 2004 | Andere uitgaves
306 p.
ISBN
90-461-2057-0

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 17 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De schrijfster Roz Leigh, in zichzelf gekeerd na de dood van haar dochtertje, wordt door haar agente geprest een ongewenste opdracht aan te nemen: een boek over de dikke, onaantrekkelijke Olive Martin die bekend heeft haar moeder en zusje afgeslacht te hebben. Roz interviewt daartoe niet alleen de daderes, maar ook buren, schoolvriendinnen en politiemensen. Onverwacht genoeg raakt de zaak-Olive een snaar bij haar. Al werkende kan ze afstand nemen van haar verleden en vindt bovendien een nieuwe liefde en een nieuw huis, dit alles terwijl ze moeizaam reconstrueert wat er op de dag van de moorden gebeurd zou kunnen zijn. Ten slotte wordt Olive vrijgelaten - maar of Roz nu vrij van háár is? Een kalm verlopende maar heel boeiende thriller, waarin het toch tamelijk afgezaagde plot wegvalt tegen de meeslepende verteltrant. Pocketeditie, kleine druk.

Over Minette Walters

Minette Walters, (Bishop's Stortford, 26 september 1949) is een Engelse misdaadschrijfster. Ze publiceerde in 1992 met The Ice House haar eerste thriller en daarop volgde ongeveer jaarlijks een nieuw boek. Hoewel ze niet met een vast hoofdpersonage werkt, blijft ze met ieder boek succes hebben.

Het ijshuis en De beeldhouwster werden reeds verfilmd door de BBC, alsook enkele van haar latere boeken.

Bibliografie

Externe link

  • Officiële website
Lees verder op Wikipedia