Boek
Nederlands

De donkere kamer

Minette Walters (auteur)
Wanneer een jonge vrouw na een auto-ongeluk met geheugenverlies uit een coma ontwaakt, blijken haar verloofde en haar beste vriendin vermoord te zijn.
Titel
De donkere kamer
Auteur
Minette Walters
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The dark room
Uitgever
Amsterdam: De Boekerij, 2002 | Andere uitgaves
348 p.
ISBN
90-225-3201-1

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 16 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Minette Walters is een fantastische schrijfster, en haar boeken zijn bestsellers. Geen wonder, ze hebben wat extra's, qua psychologie en qua plot. Dit boek is een vrouwenverhaal in de beste traditie over een aantrekkelijke, karaktervaste, welgestelde jonge vrouw die mogelijk zelfmoord trachtte te plegen op hetzelfde moment dat haar verloofde met haar beste vriendin spoorloos verdween... Het is een prima geschreven, heerlijk weglezende vrouwenthriller/detective in een plezierige, soepele vertaling. Maar de intrige komt niet uit boven de gemiddelde Phyllis Whitney of Mary Stewart, de happy ending is ook vrijwel identiek, en een eventuele toegevoegde psychologische draai ontbreekt. Paperback, kleine druk.

Over Minette Walters

Minette Walters, (Bishop's Stortford, 26 september 1949) is een Engelse misdaadschrijfster. Ze publiceerde in 1992 met The Ice House haar eerste thriller en daarop volgde ongeveer jaarlijks een nieuw boek. Hoewel ze niet met een vast hoofdpersonage werkt, blijft ze met ieder boek succes hebben.

Het ijshuis en De beeldhouwster werden reeds verfilmd door de BBC, alsook enkele van haar latere boeken.

Bibliografie

Externe link

  • Officiële website
Lees verder op Wikipedia