Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Schaduwzijde

Minette Walters (auteur)
Een Britse militair raakt ernstig gewond in Irak en lijkt nogal gewelddadig geworden als hij terug is in Engeland; maar is hij ook degene die in Londen drie mannen heeft doodgeslagen?
Titel
Schaduwzijde
Auteur
Minette Walters
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The chameleon's shadow
Uitgever
Amsterdam: De Boekerij, 2009 | Andere uitgaves
400 p.
ISBN
9789022552285

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 150 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Minette Walters is wellicht de beste Britse schrijfster van psychologische misdaadromans. Sinds ze debuteerde met Het ijshuis in 1992 (De Boekerij, 2002), wat trouwens door de BBC werd verfilmd, levert ze bijna jaarlijks een thriller af. In tegenstelling tot velen van haar collega's, werkt ze niet met vaste personages.

In Schaduwzijde neemt ze de oorlog in Irak als uitgangspunt. Charles Acland, een 26-jarige Britse luitenant en chauffeur van een Scimitar-verkenningsvoertuig, rijdt op bermbommen die verstopt zitten in de duikers aan weerszijden van de weg. Bij de explosie komen de twee kanonniers om het leven en wordt Charles' linkergezichtshelft vreselijk verminkt. Hij krijgt last van oorsuizingen en migraineaanvallen, die steeds heviger worden. Tijdens zijn behandeling in een Britse kliniek reageert hij zeer heftig en gewelddadig op het vrouwelijk personeel. Nadat hij betrokken raakt bij een vechtpartij in een pub, neemt Jackson, een struise lesbienne, hem onder…Lees verder
Luitenant Charles Acland raakt zeer ernstig gewond (hij verliest een oog) als zijn tank in Irak op een bermbom rijdt. In het ziekenhuis blijkt hij aan geheugenverlies te lijden en ook emotioneel beschadigd te zijn. Hij is achterdochtig, en gedraagt zich agressief tegenover vrouwen, met name tegen zijn moeder en ex-verloofde. Hij wil geen plastische chirurgie, en na de afwijzing van zijn verzoek om terug te keren in actieve dienst, verbreekt hij al zijn contacten en trekt zich terug in een flatje in Londen. Als hij bij een caféruzie betrokken raakt, komt hij in het vizier van de politie die op zoek is naar de dader van een aantal gewelddadige, seksueel getinte moorden op mannen. Is Acland werkelijk psychisch gestoord geraakt door zijn oorlogsverwondingen en de dader? Goed geschreven, intrigerende psychologische misdaadroman rond een nog altijd actueel thema -de reactie van soldaten op gevechtsacties- met een mooie karakter-, plot- en sfeertekening. Zoals vaak in Walters' werk geven kra…Lees verder

Over Minette Walters

Minette Walters, (Bishop's Stortford, 26 september 1949) is een Engelse misdaadschrijfster. Ze publiceerde in 1992 met The Ice House haar eerste thriller en daarop volgde ongeveer jaarlijks een nieuw boek. Hoewel ze niet met een vast hoofdpersonage werkt, blijft ze met ieder boek succes hebben.

Het ijshuis en De beeldhouwster werden reeds verfilmd door de BBC, alsook enkele van haar latere boeken.

Bibliografie

Externe link

  • Officiële website
Lees verder op Wikipedia