Grote letter
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:
Een Britse militair raakt ernstig gewond in Irak en lijkt nogal gewelddadig geworden als hij terug is in Engeland; maar is hij ook degene die in Londen drie mannen heeft doodgeslagen?
Titel
Schaduwzijde
Auteur
Minette Walters
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The chameleon's shadow
Uitgever
Den Haag: Stichting Uitgeverij XL, 2008
2 dl.
ISBN
9789046304969

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Luitenant Charles Acland raakt zeer ernstig gewond (hij verliest een oog) als zijn tank in Irak op een bermbom rijdt. In het ziekenhuis blijkt hij aan geheugenverlies te lijden en ook emotioneel beschadigd te zijn. Hij is achterdochtig, en gedraagt zich agressief tegenover vrouwen, met name tegen zijn moeder en ex-verloofde. Hij wil geen plastische chirurgie, en na de afwijzing van zijn verzoek om terug te keren in actieve dienst, verbreekt hij al zijn contacten en trekt zich terug in een flatje in Londen. Als hij bij een caféruzie betrokken raakt, komt hij in het vizier van de politie die op zoek is naar de dader van een aantal gewelddadige, seksueel getinte moorden op mannen. Is Acland werkelijk psychisch gestoord geraakt door zijn oorlogsverwondingen en de dader? Goedgeschreven, intrigerende psychologische misdaadroman rond een nog altijd actueel thema - de reactie van soldaten op gevechtsacties - met een mooie karakter-, plot- en sfeertekening. Zoals vaak in Walters' werk geven kr…Lees verder

Over Minette Walters

Minette Walters, (Bishop's Stortford, 26 september 1949) is een Engelse misdaadschrijfster. Ze publiceerde in 1992 met The Ice House haar eerste thriller en daarop volgde ongeveer jaarlijks een nieuw boek. Hoewel ze niet met een vast hoofdpersonage werkt, blijft ze met ieder boek succes hebben.

Het ijshuis en De beeldhouwster werden reeds verfilmd door de BBC, alsook enkele van haar latere boeken.

Bibliografie

Externe link

  • Officiële website
Lees verder op Wikipedia