Boek
Engels
Het rustige Engelse dorpje Sowerbridge wordt opgeschrikt door een brute moord op een bejaarde vrouw en haar verzorgster. Alle sporen wijzen naar een 35-jarige Ier, op wie de keurige dorpsbewoners het toch al niet voorzien hadden.
Titel
The tinder box
Auteur
Minette Walters
Taal
Engels
Uitgever
London: Macmillan, 2004 | Andere uitgaves
114 p.
ISBN
1-4050-4855-7

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 5 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De auteur schreef dit boek oorspronkelijk als cadeau voor bij de (Nederlandse) Maand van het Spannende Boek en als zodanig is het heel geschikt, maar als zelfstandige novelle schiet het verhaal iets tekort. Wel is de plot aardig in elkaar gezet. De Ierse Siobhan is getrouwd met een Engelsman en woont in een Engels dorpje met weinig bewoners en veel verveling. Ze helpt haar gehandicapte Ierse buren met de boodschappen en ook steunt ze hen wanneer hun zoon voor moord is gearresteerd, maar gesprekken met de inspecteur van politie maken haar onzeker over hun betrouwbaarheid. Het doel van Walters is, volgens haar voorwoord, vooroordelen aan de kaak te stellen. Wat ze precies wil, blijft onduidelijk: het is triest dat Siobhan in het laatste hoofdstuk, nadat alle criminele achtergronden van haar Ierse buren al bewezen zijn, hen ook nog eens neerzet als oplichters van zowel de bijstand als van haarzelf. Het boek is opgebouwd uit korte scènes met datum en tijd erbij om dynamiek te suggereren, …Lees verder

Over Minette Walters

Minette Walters, (Bishop's Stortford, 26 september 1949) is een Engelse misdaadschrijfster. Ze publiceerde in 1992 met The Ice House haar eerste thriller en daarop volgde ongeveer jaarlijks een nieuw boek. Hoewel ze niet met een vast hoofdpersonage werkt, blijft ze met ieder boek succes hebben.

Het ijshuis en De beeldhouwster werden reeds verfilmd door de BBC, alsook enkele van haar latere boeken.

Bibliografie

Externe link

  • Officiële website
Lees verder op Wikipedia