Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Vossenhuid

Minette Walters (auteur)
Wanneer zijn echtgenote overlijdt, wordt een man beschuldigd van moord; op dat moment slaat een groep reizigers hun kamp op in het dorp.
Titel
Vossenhuid
Auteur
Minette Walters
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Fox evil
Uitgever
Amsterdam: De Boekerij, 2006 | Andere uitgaves
384 p.
ISBN
90-225-4389-7

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

'Een disfunctionele familie is een gevaarlijke familie', heeft Minette Walters eens in een interview gezegd. Ook in deze thriller speelt dit gegeven een belangrijke rol. Dit keer is er ook een disfunctioneel dorp: een afgelegen en nog maar gedeeltelijk bewoond dorpje in Dorset, waar de 'lady of the manor', Ailsa Lockyer-Fox, in een met bloed bevlekt nachthemd dood in haar tuin wordt gevonden. Het onderzoek wijst een natuurlijke dood uit, maar het dorp verdenkt haar rijke, teruggetrokken levende echtgenoot, kolonel James Lockyer-Fox. Ook de kinderen, de onlangs onterfde alcoholische Elizabeth en gokker Mark, hebben een motief. De kolonel zelf is op zoek naar zijn enige kleinkind. In het dorp verdelen haat en nijd de weinige dorpelingen die er nog zijn en verder speelt een groep 'travellers' geleid door de raadselachtige Fox, die op een stuk omstreden land bij het dorp bivakkeren, een belangrijke rol. Zijn het demonstranten tegen de vossenjacht die er gehouden zal worden (in Engeland ee…Lees verder

Over Minette Walters

Minette Walters, (Bishop's Stortford, 26 september 1949) is een Engelse misdaadschrijfster. Ze publiceerde in 1992 met The Ice House haar eerste thriller en daarop volgde ongeveer jaarlijks een nieuw boek. Hoewel ze niet met een vast hoofdpersonage werkt, blijft ze met ieder boek succes hebben.

Het ijshuis en De beeldhouwster werden reeds verfilmd door de BBC, alsook enkele van haar latere boeken.

Bibliografie

Externe link

  • Officiële website
Lees verder op Wikipedia