Braille
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

2040 : een verhaal over oorlog en verzet

Mireille Geus (auteur)

2040 : een verhaal over oorlog en verzet

Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Het is mei 2040. Lotte (14, ik-figuur) moet een toespraak houden op de Dam, vanwege de honderdjarige herdenking van het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog. Maar ze weet niet zo veel over het verleden. Met hulp van een virtual-realitybril gaat ze terug in de tijd.
Titel
2040 : een verhaal over oorlog en verzet
Auteur
Mireille Geus
Taal
Nederlands
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2018
4 banden
Oorspr. uitgever
Maretak
Aantekening
Gemaakt in Nederland

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Over Mireille Geus

Mireille Geus (Amsterdam, 1964) is een Nederlandse schrijfster en schrijfcoach. Ze debuteerde in 2016 met de roman 'Een makkelijk kind' bij uitgeverij Nieuw Amsterdam. Haar ca. dertig jeugdboeken verschenen in tien verschillende landen en haar jeugdboek Big werden bekroond met de Gouden Griffel in 2006. In april 2019 verscheen haar tweede autobiografische roman 'Madame Jeanette' bij uitgeverij Nieuw Amsterdam.

Voordat Mireille kinderboeken schreef, schreef ze toneelstukken voor kinderen en teksten voor Sesamstraat en Kindernet. Ze schrijft boeken voor verschillende jeugdboek uitgeverijen zoals Uitgeverij Zwijsen, Maretak, Lemniscaat, Gottmer en Leopold. Haar eerste kinderboek was Virenzo en ik, gebaseerd op een verhaal dat haar zoon haar vertelde. Het werd bekroond met Vlag & Wimpel. Met Big, haar tweede boek, sleepte ze de Gouden Griffel 2006 in de wacht. Ook werd Big genomineerd voor de Deutsche Jugend Buchpreis 2008 en werd het verta…Lees verder op Wikipedia