Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Naar Wolf

Mireille Geus (auteur)
+1
Naar Wolf
×
Naar Wolf Naar Wolf
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Zoltan en Wolf zijn onafscheidelijke vrienden. Tot Zoltan verhuist. Twee jaar later vraagt Wolfs moeder dringend of Zoltan nog een keer langs wil komen. Vanaf ca. 10 jaar.
Onderwerp
Vriendschap, Verhuizen
Titel
Naar Wolf
Auteur
Mireille Geus
Taal
Nederlands
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: Lemniscaat, 2007 | Andere uitgaves
93 p.
ISBN
9789056379643

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 23 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

In dit boek gaat Zoltan op weg naar zijn vriend Wolf. Hij kiest zijn kleren zorgvuldig uit en neemt de bus. Langzaamaan worden er twee verhalen door elkaar verweven: Zoltans leven zoals het nu is ? over een meisje dat hem wel ziet zitten en over Remco, die alweer een nieuw mobieltje heeft gekocht ? wordt afgewisseld met flashbacks over de vriendschap tussen Zoltan en Wolf. De twee jongens leren elkaar kennen in de kleuterklas en worden onafscheidelijk. Je leest de avonturen die ze meemaken, begrijpt de unieke band die tussen hen ontstaat, en ontdekt hoe ze langzaam uit elkaar groeien. Het is een jaar geleden sinds Zoltan verhuisd is, en nu zal hij Wolf voor de eerste keer terugzien. Hij is nerveus, en naarmate het verhaal vordert, neemt een beklemmende sfeer de overhand. Als lezer bekruipt je het onbehaaglijke gevoel dat deze geschiedenis niet met een happy end zal eindigen.
Mireille Geus laat bij dat alles zien dat het leven niet altijd rooskleurig is. Zappy, Wolfs cavia, staat d…Lees verder
Twee jaar geleden is Zoltan verhuisd en daarmee is een einde gekomen aan een lange en hechte vriendschap met Wolf. Dan komt Zoltan toevallig Wolfs moeder tegen en zij vraagt hem dringend nog eens op bezoek te komen. Tijdens de reis gaat Zoltan helemaal terug in zijn herinneringen (cursief gezet): hoe hij Wolf ontmoette, hoe onverbrekelijk hun vriendschap leek, en hoe in de periode voor de verhuizing er toch wat sleet op hun vriendschap zat. Vooral omdat Wolf soms onbegrijpelijke dingen deed of vreemd reageerde. Als Zoltan dan op de plaats van bestemming aankomt, wacht hem een dramatische verrassing. Jeugdboek verschenen in de reeks 'Kidsbibliotheek'. In 24 korte hoofdstukken wordt verslag gedaan van wat eerst een gewone vriendschap leek, zelfs een onverbrekelijk verbond. Zowel de bijna beklemmende hechtheid van de relatie als de verwijdering worden nuchter beschreven. Uiteindelijk vallen veel puzzelstukjes op hun plaats, al blijven lezer en hoofdpersoon achter met een grote vraag. De …Lees verder

Over Mireille Geus

Mireille Geus (Amsterdam, 1964) is een Nederlandse schrijfster en schrijfcoach. Ze debuteerde in 2016 met de roman 'Een makkelijk kind' bij uitgeverij Nieuw Amsterdam. Haar ca. dertig jeugdboeken verschenen in tien verschillende landen en haar jeugdboek Big werden bekroond met de Gouden Griffel in 2006. In april 2019 verscheen haar tweede autobiografische roman 'Madame Jeanette' bij uitgeverij Nieuw Amsterdam.

Voordat Mireille kinderboeken schreef, schreef ze toneelstukken voor kinderen en teksten voor Sesamstraat en Kindernet. Ze schrijft boeken voor verschillende jeugdboek uitgeverijen zoals Uitgeverij Zwijsen, Maretak, Lemniscaat, Gottmer en Leopold. Haar eerste kinderboek was Virenzo en ik, gebaseerd op een verhaal dat haar zoon haar vertelde. Het werd bekroond met Vlag & Wimpel. Met Big, haar tweede boek, sleepte ze de Gouden Griffel 2006 in de wacht. Ook werd Big genomineerd voor de Deutsche Jugend Buchpreis 2008 en werd het verta…Lees verder op Wikipedia