Boek
Nederlands

Schatkamer

Mireille Geus (auteur), Evy Van Guyse (illustrator)
+1
Schatkamer
×
Schatkamer Schatkamer
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
In de schatkamer liggen bijzondere dingen, met mooie herinneringen die erbij horen. Met gekleurde illustraties. Vanaf 4 jaar.
Onderwerp
Herinneringen
Titel
Schatkamer
Auteur
Mireille Geus
Illustrator
Evy Van Guyse
Taal
Nederlands
Uitgever
Rotterdam: Lemniscaat, 2022
[28] p. : ill.
ISBN
9789047713920 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Dagelijks leven (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een prentenboek over de schatkamer waar allerlei spullen liggen, zoals de bromtol en de narcis van oma. Het mooist zijn de herinneringen die erbij horen. Het verhaaltje is in zachte stijl geschreven. Met artistieke illustraties in vooral aardse en warme tonen, met soms duistere onderwerpen zoals een dode wurm in een luciferdoosje. Mireille Geus (Amsterdam, 1964) is een bekende Nederlandse schrijver en jeugdauteur. Ze schreef tientallen boeken. Ze won eerder de prestigieuze Gouden Griffel. Voor kinderen vanaf 4 jaar.

Over Mireille Geus

Mireille Geus (Amsterdam, 1964) is een Nederlandse schrijfster en schrijfcoach. Ze debuteerde in 2016 met de roman 'Een makkelijk kind' bij uitgeverij Nieuw Amsterdam. Haar ca. dertig jeugdboeken verschenen in tien verschillende landen en haar jeugdboek Big werden bekroond met de Gouden Griffel in 2006. In april 2019 verscheen haar tweede autobiografische roman 'Madame Jeanette' bij uitgeverij Nieuw Amsterdam.

Voordat Mireille kinderboeken schreef, schreef ze toneelstukken voor kinderen en teksten voor Sesamstraat en Kindernet. Ze schrijft boeken voor verschillende jeugdboek uitgeverijen zoals Uitgeverij Zwijsen, Maretak, Lemniscaat, Gottmer en Leopold. Haar eerste kinderboek was Virenzo en ik, gebaseerd op een verhaal dat haar zoon haar vertelde. Het werd bekroond met Vlag & Wimpel. Met Big, haar tweede boek, sleepte ze de Gouden Griffel 2006 in de wacht. Ook werd Big genomineerd voor de Deutsche Jugend Buchpreis 2008 en werd het vert…Lees verder op Wikipedia