Boek
Nederlands

Weg bij de heks!

Mireille Geus (auteur), Jeska Verstegen (illustrator)
+1
Weg bij de heks!
×
Weg bij de heks! Weg bij de heks!

Weg bij de heks!

Mireille Geus (auteur), Jeska Verstegen (illustrator)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
De ouders van Hans en Grietje hebben niet genoeg eten. Daarom laten ze hun kinderen achter in het bos. Na dagen van dwalen, vinden Hans en Grietje een huisje van brood en koek. Samenleesboek op AVI-E4 en AVI-E5. Vanaf ca. 7,5 jaar.
Leesniveau
AVI M4, AVI M5, AVI 4, AVI 6
Titel
Weg bij de heks!
Auteur
Mireille Geus
Illustrator
Jeska Verstegen
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2013
42 p. : ill.
ISBN
9789048713486 (hardback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 200 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Moderne en grappige variant van het treurige en gruwelijke sprookje 'Hans en Grietje', waarin het oorspronkelijke verhaal recht wordt gedaan. Goed verzorgd en stevig gebonden boekje uit de reeks 'Samenlezers'* met tekst in fladderzetsel en veel gekleurde karikaturale tekeningen die de figuren, zoals de sukkelige vader en de gemene heks treffend en luchtig neerzetten. Het verhaal is grotendeels geschreven in AVI-M5, terwijl vooral de dialoog in dikgedrukte letters in AVI-M4 is geschreven, zodat het boek geschikt is voor samenlezen door bijvoorbeeld kinderen die een verschillend leesniveau hebben. Het verschil in niveau lijkt klein. Leuk is ook het nawoord van de schrijfster waarin ze vertelt over Grimm. Vanaf ca. 7 jaar.

Over Mireille Geus

Mireille Geus (Amsterdam, 1964) is een Nederlandse schrijfster en schrijfcoach. Ze debuteerde in 2016 met de roman 'Een makkelijk kind' bij uitgeverij Nieuw Amsterdam. Haar jeugdboeken verschenen in tien landen en werden bekroond met oa de gouden griffel in 2006. In april 2019 verscheen haar tweede autobiografische roman 'Madame Jeanette' bij uitgeverij Nieuw Amsterdam.

Zij schreef toneelstukken voor kinderen en teksten voor Sesamstraat en Kindernet. Ze bewerkte samen met Wijnand Stomp het boek Padu van Miep Diekmann voor theater. Ze schrijft boeken voor Uitgeverij Zwijsen, Maretak, Lemniscaat, Gottmer,Leopold en Nieuw Amsterdam. Haar tweede boek was Virenzo en ik, gebaseerd op een verhaal dat haar zoon haar eens vertelde. Het werd bekroond met Vlag & Wimpel. Met Big, haar vierde boek, sleepte ze de Gouden Griffel 2006 in de wacht. Ook werd Big genomineerd voor de Deutsche Jugend Buchpreis 2008 en werd het vertaald in diverse talen, zoa…Lees verder op Wikipedia

Suggesties