Daisy
Nederlands

Boy 7

Mirjam Mous (auteur)
+1
Boy 7
×
Boy 7 Boy 7
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Een 15-jarige Amerikaanse jongen (ik-figuur) komt bij kennis op een grote, hete grasvlakte. Hij weet niet wie of waar hij is. Hij besluit hoe dan ook zijn verleden te achterhalen en zichzelf terug te vinden.
Titel
Boy 7
Auteur
Mirjam Mous
Taal
Nederlands
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2009
1 cd
Speelduur
5:23
Oorspr. uitgever
Van Holkema & Warendorf
Aantekening
Nederlandse stem Stem: Man
CDR
a436117

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Ergens in Amerika komt een 15-jarige jongen met zware hoofdpijn en een verstuikte enkel bij op een kale, snikhete grasvlakte. Hij weet niet waar of wie hij is. Met behulp van de inhoud van zijn rugzak vindt hij zijn verborgen notebook terug en komt hij zijn verleden op het spoor. Het lijkt erop dat hij als Boy 7 dat verleden deelt met zeven andere jongens, allemaal uitblinkers op een bepaald gebied. In dit verhaal wordt, in de ik-vorm, afwisselend het heden beschreven naast fragmenten uit het dagboek. Zo komt niet alleen de moedige en volhardende hoofdpersoon maar ook de lezer stukje bij beetje achter de gruwelijke gebeurtenissen die hebben plaatsgevonden. Het verhaal bestaat uit vijf hoofdstukken, met een wijsheid als ondertitel, in modern, toegankelijk Nederlands gescheven. Ultramoderne techniek speelt een belangrijke rol en tevens wordt een kijkje in de Amerikaanse samenleving genomen. Buitengewoon spannend boek voor jongeren met sterke zenuwen. Vanaf ca. 13 jaar.

Boy 7

Een jongen komt bij bewustzijn op een droge grasvlakte. Het is snikheet en hij weet niet waar hij is, hoe hij op die plaats terecht gekomen is, hoe hij heet ... Gelukkig vindt hij een rugzak met een gsm. Hij wil hem gebruiken om de politie te bellen maar hoort zijn eigen stem op de voicemail zeggen dat hij dit zeker niet mag doen. Aanvankelijk is hij heel gelukkig wanneer Lara hem oppikt, maar hij vertrouwt haar steeds minder en wordt achterdochtig. Met de geringe aanwijzingen die hij heeft, gaat hij zo veel mogelijk alleen op zoektocht om uit te vissen wat er met hem gebeurd is. Uiteindelijk slaagt hij erin het heropvoedingsprogramma, waarin hij terecht gekomen was door zijn grote computerkennis, te ontmantelen. Zeer spannend boek met een heel krachtig begin. Je leeft echt heel erg mee met Boy 7 en je blijft heel de tijd nieuwsgierig naar wie hij is en wat hij meegemaakt heeft. De spanning wordt heel goed in het verhaal gehouden doordat er steeds slechts kleine tipjes van de sluie…Lees verder

Over Mirjam Mous

Mirjam Mous (Oosterhout, 7 november 1963) is een Nederlandse auteur van kinderboeken.

Levensloop

Mous' vader is kunstschilder. Ze is opgegroeid in Made. Voordat ze begon met schrijven, werkte ze 20 jaar op de Berkenhof, een school voor speciaal onderwijs in Breda. Sinds 2005 schrijft zij voltijds. Naast jeugd- en jongerenboeken schrijft ze verhalen voor lesmethoden en tijdschriften.

Mous schrijft voor verschillende leeftijden, van beginnende lezers (5+) tot boeken die geschikt zijn voor kinderen van 16 jaar en ouder.

Bibliografie (selectie)

  • Monsters Mollen! (1998) - Van Holkema & Warendorf
  • De juf is een heks (1998) - Van Holkema & Warendorf
  • Allemaal nijlpaarden (1999) - Van Holkema & Warendorf
  • Harige Harrie (1999) - Van Holkema & Warendorf
  • Langejan (2000)…Lees verder op Wikipedia