Boek
Nederlands

0p kamp

Mirjam Oldenhave (auteur), Rick De Haas (illustrator)
+1
0p kamp
×
0p kamp 0p kamp
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
De groep van mees Kees gaat op werkweek. Meester Hank gaat door zijn rug, dus blijven mees Kees en de kinderen alleen achter. Dat vinden ze helemaal niet erg! Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.
Onderwerp
Schoolreizen, Kamperen
Leesniveau
AVI E5, AVI M6, AVI 7, AVI 8
Titel
0p kamp
Auteur
Mirjam Oldenhave
Illustrator
Rick De Haas
Taal
Nederlands
Editie
Zeventiende, herziene druk
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Ploegsma, 2020
131 p. : ill.
ISBN
9789021680682 (hardback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 28 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Mees Kees (die nog steeds voor meester aan het leren is) gaat samen met zijn groep op werkweek. Meester Hank, de gymmeester, gaat ook mee. Maar die krijgt bij het opzetten van de tent al een flinke scheut in zijn rug en kan niets meer. Dus blijven de kinderen alleen achter met mees Kees. En dat vinden ze heerlijk! Ze voeren het werkplan op hún manier uit: ze eten tompouces bij het ontbijt, ze gaan met de gids van het WonderWaterWereld-museum zwemmen, ze krijgen Chinees eten van een jogger wiens iPhone ze gevonden hebben en ze houden een bonte morgen in plaats van een bonte avond. De werkweek vliegt om, was het maar een werkjaar! Ook in dit vierde deel over mees Kees spat het plezier van de bladzijdes af. De tekst is helder, duidelijk, bij de tijd en humoristisch. De auteur schuwt gevoelige onderwerpen (nog in bed plassen) niet. Kleine en grote tekeningen verbeelden de avonturen op kleurrijke en humoristische wijze. Mooie, stevig uitgevoerde uitgave met voorin een inhoudsopgave en geïl…Lees verder

Over Mirjam Oldenhave

Mirjam Oldenhave (Hengelo (OV), 20 augustus 1960) is een Nederlandse schrijfster van kinder- en jeugdboeken en vanaf 2017 schrijft zij ook voor volwassenen.

Loopbaan

Na haar schooltijd in Nijmegen, waar ze een opleiding tot dramatherapeut volgde, gaf ze tien jaar lang toneellessen op een school voor zeer moeilijk opvoedbare kinderen. Ook speelde ze in het toneelgezelschap Magnolia, dat door het land trok en voorstellingen gaf aan volwassenen. Daarna verhuisde ze naar Amsterdam waar ze een cursus Schrijven voor Kinderen bij Scriptplus volgde. Na vier jaar kwam haar eerste boek uit: Mama!.

Samen met haar vriend is ze pleegouder voor kinderen bij wie het thuis mis is gegaan. Alle kinderen die bij Oldenhave wonen of gewoond hebben, komen wel ergens terug in een van haar boeken.

Oldenhave kreeg een Vlag en Wimpel van de Griffeljury voor Donna Lisa, Mees Kees – De sponsorloop en Mees Kees gaat verhu…Lees verder op Wikipedia

Suggesties