Boek
Nederlands

Boutje van de rommelberg

Mirjam Oldenhave (auteur), Rick De Haas (illustrator)
Boutje gaat met zijn vader Ed naast de rommelberg wonen, waar ze nieuwe dingen maken van afgedankte spullen. Dan denkt de politie dat Ed een gouden beeld heeft gestolen. Hij moet naar de gevangenis. Met zijn nieuwe vriendin Sisi bedenkt Boutje een plan om Ed te bevrijden. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.
Onderwerp
Knutselen
Titel
Boutje van de rommelberg
Auteur
Mirjam Oldenhave
Illustrator
Rick De Haas
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Ploegsma, © 2021
160 p. : ill.
ISBN
9789021681894 (hardback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Boutje en zijn vader Ed leiden een zwervend bestaan tot ze terechtkomen bij de rommelberg. Voor hen een onuitputtelijke bron voor het uitvinden van nieuwe dingen. Zo maakt Boutje van een kapotte paraplu een kandelaar en van een verfblik een schemerlampje. Als Ed wordt opgepakt omdat de politie denkt dat hij een gouden beeldje gestolen heeft, moet Boutje zichzelf zien te redden. Maar gelukkig is er de rommel, waar hij al snel een huisje van maakt, en ontmoet hij het meisje Sisi. Zij komt uit de rijke buurt naast de rommelberg en gaat met hem op zoek naar zijn vader. Ze gaan uitvindingen verkopen om aan geld te komen en ze verzinnen de meest slimme plannen om Boutjes vader vrij te krijgen. Het grote formaat boek staat boordevol gekleurde tekeningen van Rick de Haas; vooral leuk zijn de werktekeningen van de uitvindingen in de kantlijn. Lekker voorleesboek voor kinderen die na prentenboeken zin hebben in een langer verhaal. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Over Mirjam Oldenhave

Mirjam Oldenhave (Hengelo (OV), 20 augustus 1960) is een Nederlandse schrijfster van kinder- en jeugdboeken en vanaf 2017 schrijft zij ook voor volwassenen.

Loopbaan

Na haar schooltijd in Nijmegen, waar ze een opleiding tot dramatherapeut volgde, gaf ze tien jaar lang toneellessen op een school voor zeer moeilijk opvoedbare kinderen. Ook speelde ze in het toneelgezelschap Magnolia, dat door het land trok en voorstellingen gaf aan volwassenen. Daarna verhuisde ze naar Amsterdam waar ze een cursus Schrijven voor Kinderen bij Scriptplus volgde. Na vier jaar kwam haar eerste boek uit: Mama!.

Samen met haar vriend is ze pleegouder voor kinderen bij wie het thuis mis is gegaan. Alle kinderen die bij Oldenhave wonen of gewoond hebben, komen wel ergens terug in een van haar boeken.

Oldenhave kreeg een Vlag en Wimpel van de Griffeljury voor Donna Lisa, Mees Kees – De sponsorloop en Mees Kees gaat verhu…Lees verder op Wikipedia

Suggesties