Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

De nieuwsjagers

Mirjam Oldenhave (auteur), Rick De Haas (illustrator)
Lotte en Daan besluiten een nieuwe, hippe schoolkrant op te richten. FLITS voor kids! is gebaseerd op anonieme, uit de prullenbak geviste briefjes over de bende van Boelie. Ze ontdekken een geheim.
Onderwerp
Schoolleven
Titel
De nieuwsjagers
Auteur
Mirjam Oldenhave
Illustrator
Rick De Haas
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Ploegsma, 2011
122 p. : ill.
ISBN
9789021669250 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Lotte en Daan maken op school iedere maand een schoolkrant, waarin ze niet schrijven over de echte dingen die er spelen, zoals het gepest van de bende van Boelie of de behoefte aan een voetbalveldje. Wanneer Toni bij de schoolkrantclub komt, bedenken ze naast de schoolkrant de website Flits. Daar komt al dit nieuws wel op, met foto’s van Daan. Dan ontdekken ze ook wat de bende van Boelie met de gestolen spullen doet. Daardoor wordt het steeds spannender om Flits stiekem te blijven maken. Een vlot geschreven verhaal met veel dialogen. De hoofdstukken zijn kort en overzichtelijk. Het is een herkenbaar verhaal, waarin met alle hoofdpersonen mee te leven is. De vele tekeningen in zwart-wit, ingekleurd met grijstinten, geven een mooie aanvulling op het verhaal en afwisseling in de bladspiegel. De tekst is rechts niet uigelijnd. Ook geschikt voor moeilijk lezende kinderen. Eerste deel van een nieuwe reeks die zich, net als de succesvolle serie over Mees Kees, op school afspeelt. Een spannen…Lees verder

Over Mirjam Oldenhave

Mirjam Oldenhave (Hengelo (OV), 20 augustus 1960) is een Nederlandse schrijfster van kinder- en jeugdboeken en vanaf 2017 schrijft zij ook voor volwassenen.

Loopbaan

Na haar schooltijd in Nijmegen, waar ze een opleiding tot dramatherapeut volgde, gaf ze tien jaar lang toneellessen op een school voor zeer moeilijk opvoedbare kinderen. Ook speelde ze in het toneelgezelschap Magnolia, dat door het land trok en voorstellingen gaf aan volwassenen. Daarna verhuisde ze naar Amsterdam waar ze een cursus Schrijven voor Kinderen bij Scriptplus volgde. Na vier jaar kwam haar eerste boek uit: Mama!.

Samen met haar vriend is ze pleegouder voor kinderen bij wie het thuis mis is gegaan. Alle kinderen die bij Oldenhave wonen of gewoond hebben, komen wel ergens terug in een van haar boeken.

Oldenhave kreeg een Vlag en Wimpel van de Griffeljury voor Donna Lisa, Mees Kees – De sponsorloop en Mees Kees gaat verhu…Lees verder op Wikipedia

Suggesties