Daisy

Mirjam Oldenhave (auteur)
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Lotte en Daan besluiten een nieuwe, hippe schoolkrant op te richten. FLITS voor kids! is gebaseerd op anonieme, uit de prullenbak geviste briefjes over de bende van Boelie. Ze ontdekken een geheim.
Schoolleven
De nieuwsjagers
Mirjam Oldenhave
Editie
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2011
1 cd
Speelduur
Oorspr. uitgever
Ploegsma
Aantekening
Nederlandse stem Stem: Man
CDR
a431676

Andere formaten:

0 keer in Vlaamse bibliotheken

Over Mirjam Oldenhave

Mirjam Oldenhave (Hengelo (OV), 20 augustus 1960) is een Nederlandse schrijfster van kinder- en jeugdboeken en vanaf 2017 schrijft zij ook voor volwassenen.

Loopbaan

Na haar schooltijd in Nijmegen, waar ze een opleiding tot dramatherapeut volgde, gaf ze tien jaar lang toneellessen op een school voor zeer moeilijk opvoedbare kinderen. Ook speelde ze in het toneelgezelschap Magnolia, dat door het land trok en voorstellingen gaf aan volwassenen. Daarna verhuisde ze naar Amsterdam waar ze een cursus Schrijven voor Kinderen bij Scriptplus volgde. Na vier jaar kwam haar eerste boek uit: Mama!

Samen met haar vriend is ze pleegouder voor kinderen bij wie het thuis mis is gegaan. Alle kinderen die bij Mirjam wonen of gewoond hebben, komen wel ergens terug in een van haar boeken.

Oldenhave kreeg een Vlag en Wimpel van de Griffeljury voor Donna Lisa, Mees Kees – De sponsorloop en Mees Kees gaat verhuizenLees verder op Wikipedia

Suggesties