Boek
Nederlands

Mees Kees in de gloria

Mirjam Oldenhave (auteur), Rick De Haas (illustrator)
+1
Mees Kees in de gloria
×
Mees Kees in de gloria Mees Kees in de gloria
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Als mees Kees jarig is, bedenkt de klas een geniaal plan om hem te verrassen. Intussen maakt Tobias (ik-figuur) zich zorgen over de tien-minuten-gesprekken. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.
Onderwerp
Schoolleven
Leesniveau
AVI 7, AVI E5, AVI M6
Titel
Mees Kees in de gloria
Auteur
Mirjam Oldenhave
Illustrator
Rick De Haas
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Ploegsma, 2016 | Andere uitgaves
80 p. : ill.
ISBN
9789021672656 (hardback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Mees Kees is stagiair en heeft een geheel eigen manier van lesgeven: hij tapt moppen, speelt galgje als de klas spelling heeft en maakt spreekbeurten minder eng. Als Mees Kees jarig is, bedenkt de klas een plan om hem te verrassen. Ze doen net of ze er niet zijn en hebben een mooi cadeau verstopt in de klas. Maar dan moet Mees Kees wel eerst iets uit de kast pakken… en dat duurt nogal lang. Ondertussen maakt Tobias zich zorgen over de tienminutengesprekken. Want zijn moeder kan echt niet komen. Wat nu? In vlotte stijl geschreven, humoristisch verhaal over de gebeurtenissen in de klas van Mees Kees. Ruime bladspiegel. Veel kleurrijke illustraties die goed passen bij het verhaal. Heerlijk voorleesboek dat voor kinderen veel herkenning zal oproepen. Oorspronkelijk verschenen als Kinderboekenweekgeschenk in 2010; deze herziene uitgave is op groter formaat, gebonden en met kleurenillustraties in het binnenwerk. Aantrekkelijk omslag. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Over Mirjam Oldenhave

Mirjam Oldenhave (Hengelo (OV), 20 augustus 1960) is een Nederlandse schrijfster van kinder- en jeugdboeken en vanaf 2017 schrijft zij ook voor volwassenen.

Loopbaan

Na haar schooltijd in Nijmegen, waar ze een opleiding tot dramatherapeut volgde, gaf ze tien jaar lang toneellessen op een school voor zeer moeilijk opvoedbare kinderen. Ook speelde ze in het toneelgezelschap Magnolia, dat door het land trok en voorstellingen gaf aan volwassenen. Daarna verhuisde ze naar Amsterdam waar ze een cursus Schrijven voor Kinderen bij Scriptplus volgde. Na vier jaar kwam haar eerste boek uit: Mama!.

Samen met haar vriend is ze pleegouder voor kinderen bij wie het thuis mis is gegaan. Alle kinderen die bij Oldenhave wonen of gewoond hebben, komen wel ergens terug in een van haar boeken.

Oldenhave kreeg een Vlag en Wimpel van de Griffeljury voor Donna Lisa, Mees Kees – De sponsorloop en Mees Kees gaat verhu…Lees verder op Wikipedia

Suggesties