Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:
Zwijntje geeft een feestje. Muisje mag ook komen. Wat trekt Muisje aan? AVI-E3. Vanaf ca. 6,5 jaar.
Onderwerp
Verkleden
Leesniveau
AVI 2, AVI E3
Titel
Muisje
Auteur
Mirjam Oldenhave
Illustrator
Ina Hallemans
Taal
Nederlands
Editie
4
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2011 | Andere uitgaven
19 p. : ill.
ISBN
9789027674425 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Muisje krijgt een uitnodiging van Zwijntje voor een feestje. Ze vraagt aan al haar vriendjes wat ze aan zal trekken. Als ze helemaal mooi verkleed bij Zwijntje komt, kijkt deze heel droevig. Hij herkent zijn feestelijk uitgedoste vriendinnetje helemaal niet. Boekje uit de serie 'Sterretjes'*, een serie die aansluit bij de methode Veilig leren lezen. Dit deeltje hoort bij kern 9 met het thema 'verkleden' en is geschikt na 25 weken leesonderwijs. Het technisch niveau is eenvoudig, AVI-E3 en het herhalingselement maakt dat de lezer die (nog) moeite heeft met de techniek de draad van het verhaal niet of in ieder geval minder snel kwijtraakt. Aardig origineel verhaaltje in korte, enkelvoudige zinnen. Elke zin begint op een nieuwe regel; hoofdletters en gebruik van leestekens. Een groot, schreefloos lettertype, een ruime interlinie en tekstblokken over de illustraties heen zorgen voor een rustige bladspiegel. Korte, getitelde hoofdstukken. Geïllustreerd met duidelijke, zwartomlijnde, pagina…Lees verder

Over Mirjam Oldenhave

Mirjam Oldenhave (Hengelo (OV), 20 augustus 1960) is een Nederlandse schrijfster van kinder- en jeugdboeken en vanaf 2017 schrijft zij ook voor volwassenen.

Loopbaan

Na haar schooltijd in Nijmegen, waar ze een opleiding tot dramatherapeut volgde, gaf ze tien jaar lang toneellessen op een school voor zeer moeilijk opvoedbare kinderen. Ook speelde ze in het toneelgezelschap Magnolia, dat door het land trok en voorstellingen gaf aan volwassenen. Daarna verhuisde ze naar Amsterdam waar ze een cursus Schrijven voor Kinderen bij Scriptplus volgde. Na vier jaar kwam haar eerste boek uit: Mama!.

Samen met haar vriend is ze pleegouder voor kinderen bij wie het thuis mis is gegaan. Alle kinderen die bij Oldenhave wonen of gewoond hebben, komen wel ergens terug in een van haar boeken.

Oldenhave kreeg een Vlag en Wimpel van de Griffeljury voor Donna Lisa, Mees Kees – De sponsorloop en Mees Kees gaat verhu…Lees verder op Wikipedia