Cd
Nederlands

Op kamp

Mirjam Oldenhave (auteur)
+1
Op kamp
×
Op kamp Op kamp
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
De groep van mees Kees gaat op werkweek. Meester Hank gaat door zijn rug, dus blijven mees Kees en de kinderen alleen achter. Dat vinden ze helemaal niet erg! Vanaf ca. 7 jaar.
Onderwerp
Schoolreizen, Kamperen
Titel
Op kamp
Auteur
Mirjam Oldenhave
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Ploegsma, 2016
2 cd's
ISBN
9789021676326

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 12 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Integrale weergave van het boek 'Mees Kees: op kamp'*, voorgelezen door de auteur zelf. Mees Kees (die nog steeds voor meester aan het leren is) gaat samen met zijn groep op werkweek. Meester Hank, de gymmeester, gaat ook mee. Maar die krijgt bij het opzetten van de tent al een flinke scheut in zijn rug en kan niets meer. Dus blijven de kinderen alleen achter met mees Kees. En dat vinden ze heerlijk! Ze voeren het werkplan op hún manier uit: ze eten tompouces bij het ontbijt, ze gaan met de gids van het WonderWaterWereld-museum zwemmen, ze krijgen Chinees eten van een jogger wiens iPhone ze gevonden hebben en houden een bonte morgen in plaats van een bonte avond. De werkweek vliegt om, was het maar een werkjaar! Ook bij dit vierde deel over mees Kees** spat het plezier ervan af. De tekst is helder, duidelijk, bij de tijd en humoristisch. De auteur schuwt gevoelige onderwerpen (nog in bed plassen) niet. Om zowel thuis als op school te luisteren. In 2013 verfilmd door Barbara Bredero. V…Lees verder

Over Mirjam Oldenhave

Mirjam Oldenhave (Hengelo (OV), 20 augustus 1960) is een Nederlandse schrijfster van kinder- en jeugdboeken en vanaf 2017 schrijft zij ook voor volwassenen.

Loopbaan

Na haar schooltijd in Nijmegen, waar ze een opleiding tot dramatherapeut volgde, gaf ze tien jaar lang toneellessen op een school voor zeer moeilijk opvoedbare kinderen. Ook speelde ze in het toneelgezelschap Magnolia, dat door het land trok en voorstellingen gaf aan volwassenen. Daarna verhuisde ze naar Amsterdam waar ze een cursus Schrijven voor Kinderen bij Scriptplus volgde. Na vier jaar kwam haar eerste boek uit: Mama!.

Samen met haar vriend is ze pleegouder voor kinderen bij wie het thuis mis is gegaan. Alle kinderen die bij Oldenhave wonen of gewoond hebben, komen wel ergens terug in een van haar boeken.

Oldenhave kreeg een Vlag en Wimpel van de Griffeljury voor Donna Lisa, Mees Kees – De sponsorloop en Mees Kees gaat verhu…Lees verder op Wikipedia