Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:
Een 15-jarige tiener uit Chicago beweert dat zij kan zien hoe en wanneer mensen zullen sterven. Zij probeert de toekomstige slachtoffers van een sadistische moordenaar te waarschuwen, maar de politie beschouwt haar als medeplichtige.
Titel
Kom je spelen?
Auteur
M.J. Arlidge
Vertaler
Harmien Robroch
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
A gift for dying
Uitgever
Amsterdam: Boekerij, 2020 | Andere uitgaven
509 p.
ISBN
9789022591918 (paperback) 9789022584163 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Forensisch psycholoog Adam Brandt wordt door de politie van Chicago ingeschakeld om te beoordelen of een door hen voor winkeldiefstal opgepakt meisje, dat zich vreemd gedraagt, mentale problemen heeft. Het gaat om Kassie, vijftien jaar oud en van Poolse afkomst. Tegen Adam beweert Kassie dat zij kan zien wanneer en op welke manier mensen zullen sterven en dat zij degenen die volgens haar op gruwelijke manier zullen omkomen, wil waarschuwen. Adam is door haar gefascineerd, maar de politie vertrouwt haar niet, vooral niet als achteraf blijkt dat Kassie een link heeft met de slachtoffers van een aantal gruwelijke moorden. Een spannende en boeiend geschreven thriller. Korte hoofdstukken met daarin een aantal pittige scenes. De gebeurtenissen worden afwisselend beschreven vanuit het perspectief van de vier hoofdfiguren. De auteur produceert en schrijft al jaren Britse en Amerikaanse tv- en network crimeseries, waaronder ‘Silent Witness’. Hij debuteerde in 2014 als thrillerschrijver met zij…Lees verder

Over M.J. Arlidge

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Mjpenguin

Matthew Arlidge (Londen, 10 oktober 1974), bekend onder zijn pseudoniem M.J. Arlidge, is een Engelse schrijver van thrillers.

Levensloop

Arlidge bracht in mei 2014 zijn eerste boek uit in Engeland met de titel Eeny Meeny. In januari 2015 werd in Nederland de Nederlandstalige versie van het boek uitgebracht onder de naam Iene miene mutte. Het boek bleek later de start van de Helen Grace-boekenserie, sinds juni 2022 bestaat de serie uit elf delen en twee korte bonusverhalen.

De meeste titels van de thrillers die Arlidge schrijft verwijzen naar bekende kinderliedjes.

In 2020 schreef Arlidge het kortverhaal Wat jij niet ziet, dat diende als geschenk voor de maand van het Spannende Boek in Nederland.

Bibliografie

  • Eeny Meeny (2014); verscheen in het Nederlands als Iene miene mutte (2015)
  • Pop Goes The Weasel…Lees verder op Wikipedia