Boek
Engels

Liar liar

M.J. Arlidge (auteur)
In Southampton krijgt inspecteur Helen Grace te maken met een pyromaan die elke avond drie panden, waarvan een woonhuis, in brand steekt waarbij doden en gewonden vallen.
Titel
Liar liar
Auteur
M.J. Arlidge
Taal
Engels
Uitgever
[London]: Penguin Books, 2015 | Andere uitgaven
441 p.
ISBN
9781405919210 (paperback)
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

In Southampton krijgen inspecteur Helen Grace en haar team te maken met een pyromaan. Elke avond branden drie panden af. Een daarvan is telkens een woonhuis, waarbij doden en gewonden vallen. Wat is het verband? Na een getuigenverklaring valt de verdenking op een lid van de Fire and Rescue Service. Hoewel zwaargestoord, blijkt de man onschuldig te zijn en weer zijn er branden en vallen er doden. Dit is het vierde deel in de serie over Grace en haar team. De bekende personages worden iets meer uitgewerkt en vooral Charlie is een geweldig dappere vrouw. De doortastende, maar innerlijk beschadigde Grace kampt nog met haar verleden en maakt tijdens een SM-sessie bijna een kapitale fout. Een niet te peilen personage is haar nieuwe baas, die op de laatste pagina voor een verrassing zorgt. Er is actie, spanning, er zijn de nodige twists, maar bovenal een perfecte en bijzonder trieste plot. Zoals in de eerdere delen, 'The doll's house', 'Pop goes the weasel' en 'Eeny, meeny'* zijn er korte ho…Lees verder

Over M.J. Arlidge

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Mjpenguin

Matthew Arlidge (Londen, 10 oktober 1974), bekend onder zijn pseudoniem M.J. Arlidge, is een Engelse schrijver van thrillers.

Levensloop

Arlidge bracht in mei 2014 zijn eerste boek uit in Engeland met de titel Eeny Meeny. In januari 2015 werd in Nederland de Nederlandstalige versie van het boek uitgebracht onder de naam Iene miene mutte. Het boek bleek later de start van de Helen Grace-boekenserie, sinds juni 2022 bestaat de serie uit elf delen en twee korte bonusverhalen.

De meeste titels van de thrillers die Arlidge schrijft verwijzen naar bekende kinderliedjes.

In 2020 schreef Arlidge het kortverhaal Wat jij niet ziet, dat diende als geschenk voor de maand van het Spannende Boek in Nederland.

Bibliografie

  • Eeny Meeny (2014); verscheen in het Nederlands als Iene miene mutte (2015)
  • Pop Goes The Weasel…Lees verder op Wikipedia