Boek
Engels

Love me not

M.J. Arlidge (auteur)
Politie-inspecteur Helen Grace maakt jacht op een moordlustig jeugdig stel.
Titel
Love me not
Auteur
M.J. Arlidge
Taal
Engels
Uitgever
[London]: Michael Joseph, 2017 | Andere uitgaven
344 p.
ISBN
9780718183851 (hardback)
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Het zevende deel* in de serie met Helen Grace, politie-inspecteur, omvat één dag. Een dag waarop twee jeugdige criminelen, een jongen en een meisje, een aantal moorden plegen. Ondanks de klopjacht van de politie weet dit moorddadige tweetal hen steeds een stap voor te zijn. Het motief voor deze daden is lang een vraagteken, totdat bij de vierde moord op de vader van het meisje, bij haar thuis aanwijzingen gevonden worden. Helen kan de vijfde moord niet voorkomen, maar weet ze wel de zesde te verhinderen? Van minuut tot minuut wordt de lezer meegetrokken in dit bloeddorstige verhaal, dat zowel door de politie als de daders wordt beschreven. In een interview vertelt deze auteur, die aan talrijke Engelse misdaadseries heeft bijgedragen, dat hij zich wil verplaatsen in het hoofd van de dader - dit is in dit boek zeer goed gelukt. Afgaande op de recensies van de vorige zes delen is dit niet de beste: Helen twijfelt aan zich zelf, weet niet of haar team nog achter haar staat, voelt zich sch…Lees verder

Over M.J. Arlidge

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Mjpenguin

Matthew Arlidge (Londen, 10 oktober 1974), bekend onder zijn pseudoniem M.J. Arlidge, is een Engelse schrijver van thrillers.

Levensloop

Arlidge bracht in mei 2014 zijn eerste boek uit in Engeland met de titel Eeny Meeny. In januari 2015 werd in Nederland de Nederlandstalige versie van het boek uitgebracht onder de naam Iene miene mutte. Het boek bleek later de start van de Helen Grace-boekenserie, sinds juni 2022 bestaat de serie uit elf delen en twee korte bonusverhalen.

De meeste titels van de thrillers die Arlidge schrijft verwijzen naar bekende kinderliedjes.

In 2020 schreef Arlidge het kortverhaal Wat jij niet ziet, dat diende als geschenk voor de maand van het Spannende Boek in Nederland.

Bibliografie

  • Eeny Meeny (2014); verscheen in het Nederlands als Iene miene mutte (2015)
  • Pop Goes The Weasel…Lees verder op Wikipedia