Boek
Engels

Pop goes the weasel

M.J. Arlidge (auteur)
Het politieteam van Southampton is op zoek naar een moordenaar die de harten van hoerenlopers uit hun borstkas verwijdert.
Titel
Pop goes the weasel
Auteur
M.J. Arlidge
Taal
Engels
Editie
1
Uitgever
London: Penguin, 2014 | Andere uitgaven
425 p.
ISBN
9781405914956 (paperback)
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

In Southampton worden inspecteur Helen Grace en haar team geconfronteerd met hoerenlopers die vermoord worden aangetroffen. Hun hart is uit hun borstkas gesneden en wordt thuis of op hun werk afgeleverd. Het team heeft het emotioneel zwaar met het verwerken van de voorafgaande gruwelijke gebeurtenissen. De gevangengehouden agente Charlie kreeg een miskraam, haar collega kwam om en Helen schoot haar zus, een seriemoordenares, dood ('Eeny meeny'*). Ze worden nu, doordat een agent misleid wordt, op een verkeerd spoor gezet. In de finale escalatie krijgt Helen te maken met de wanhoop van de dader en doordat ze de juiste beslissing neemt, lijkt er voor haar ook kans op verlossing. Dit is het onafhankelijk te lezen deel 2 in de serie over Helen en haar team. Door de terugblikken hoeft de lezer niet eerst deel 1 te lezen. Het is weer erg spannend, met een prima, trieste plot. De korte hoofdstukken zorgen voor afwisseling en extra spanning. Het donkere omslag van de pocket toont een ribbenkas…Lees verder

Over M.J. Arlidge

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Mjpenguin

Matthew Arlidge (Londen, 10 oktober 1974), bekend onder zijn pseudoniem M.J. Arlidge, is een Engelse schrijver van thrillers.

Levensloop

Arlidge bracht in mei 2014 zijn eerste boek uit in Engeland met de titel Eeny Meeny. In januari 2015 werd in Nederland de Nederlandstalige versie van het boek uitgebracht onder de naam Iene miene mutte. Het boek bleek later de start van de Helen Grace-boekenserie, sinds juni 2022 bestaat de serie uit elf delen en twee korte bonusverhalen.

De meeste titels van de thrillers die Arlidge schrijft verwijzen naar bekende kinderliedjes.

In 2020 schreef Arlidge het kortverhaal Wat jij niet ziet, dat diende als geschenk voor de maand van het Spannende Boek in Nederland.

Bibliografie

  • Eeny Meeny (2014); verscheen in het Nederlands als Iene miene mutte (2015)
  • Pop Goes The Weasel…Lees verder op Wikipedia