Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

De behandeling

Mo Hayder (auteur), Bob Snoijink (vertaler)
Een inspecteur van politie leidt het onderzoek naar de verdwijning van een negenjarig jongetje van wie de ouders in hun eigen huis mishandeld zijn.
Titel
De behandeling
Auteur
Mo Hayder
Vertaler
Bob Snoijink
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The treatment
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, © 2017 | Andere uitgaves
398 p.
ISBN
9789021020808 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Mo Hayder heeft eerder met Vogelman (1999) een reputatie verworven de schrijfster te zijn van bijzonder gewelddadige en lugubere thrillers, zonder dat deze sensationele en bloedige elementen afbreuk doen aan de literaire kwaliteiten van haar werk en de intelligente benadering van haar onderwerp en personages. Dat ze haar vorig thema, 'necrofilie', in voorliggend werk heeft verlegd naar een ander criminologisch heet hangijzer, 'pedofilie', mag dan een heuse sprong vergen voor de modale lezer, maar is een kleine stap voor Mo Hayder. Rechercheur Jack Caffery is andermaal van de partij en ook deze keer komt het oud zeer uit zijn kindertijd, zijn vermoorde broertje, weer pijnlijk aan de oppervlakte wanneer in een huis, grenzend aan Brockwell Park (Zuid-Londen) een jong echtpaar wordt aangetroffen, gekneveld, en in een toestand van dehydratie. Hun negen jaar oud zoontje Roy wordt vermist. Het kind wordt later in buitengewoon enge omstandigheden dood aangetroffen. Het spoor loopt dood…Lees verder
Het echtpaar Alek en Carmel Peach wordt mishandeld, vastgebonden en sterk uitgedroogd in hun eigen huis in een rustige Londense wijk aangetroffen. Van hun negenjarig zoontje Rory ontbreekt ieder spoor. Kinderen uit de buurt fluisteren verhalen over een trol in het park. Inspecteur Jack Caffery, getraumatiseerd door de verdwijning van zijn eigen broer als kind (het lichaam werd nooit gevonden), leidt het onderzoek. Dit op zich zelf staande vervolg op Hayders ijzingwekkende debuut 'De Vogelman'* is minstens even beklemmend en angstaanjagend. Goed opgebouwde, bijzonder spannende psychologische thriller over een psychopatische moordenaar met bijzonder vreemde trekjes. Het plot is ijzersterk (pedofilie speelt een rol) en zet je enkele malen geheel op het verkeerde been. Het subplot rond Caffery's verdwenen broer is zeker even intrigerend. Verder krijgen Caffery's privémoeilijkheden met zijn vriendin, slachtoffer van de serial killer uit 'De Vogelman', ook ruime aandacht. Achterin een colla…Lees verder

Over Mo Hayder

Mo Hayder (Londen, 1962) is een Britse schrijfster van thrillers. Haar boeken worden gekenmerkt door een fascinatie voor gruweldaden. Zij woont met haar partner in Bath.

The Treatment uit 2001 werd in 2014 door Hans Herbots bewerkt tot de langspeelfilm De Behandeling met Geert Van Rampelberg in de hoofdrol als Nick Cafmeyer.

Bibliografie

Met Jack Caffery

  • Birdman (2000) (Vogelman)
  • The Treatment (2001) (De behandeling)
  • Ritual (2008) (Ritueel)
  • Skin (2009) (Huid)
  • Gone (2010) (Diep)
  • Poppet (2013) (Poppenspel)
  • Wolf (2014) (Wolf)

Op zichzelf staande boeken

  • Tokyo (2004), ook gepubliceerd als The Devil of Nanking (2010)
  • Pig Island (2006) (Duivelswerk)
  • Hanging Hill (2011) (Rot)

Externe li…Lees verder op Wikipedia