Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:
Detective Caffery gaat op zoek naar een seriemoordenaar met een voorliefde voor huid.
Titel
Huid
Auteur
Mo Hayder
Vertaler
Yolande Ligterink
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Skin
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Rainbow, © 2021 | Andere uitgaves
352 p.
ISBN
9789041713995

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Detective Jack Caffery is nog steeds op zoek naar zijn Tokoloshe, een rituele moordenaar die zich bedient van zwarte magie, en ondertussen probeert hij enkele moorden die als zelfmoorden gepresenteerd worden, op te lossen. De moordenaar blijkt een morbide voorliefde voor huid (c.f. titel) te hebben. Ondertussen ontdekt duikster Flea Marley het lijk van de vrouw die haar broer onder invloed en met haar wagen doodgereden heeft. Er zijn verdachte zelfmoordzaken, een gevilde hond lijkt een waarschuwing, een dwergachtig wezen duikt steeds op in het leven van een van de rechercheurs. Mo Hayder (1962) schuwt het gruwelijke detail niet. Ze slaagt er echter niet in de diverse verhaallijnen bij elkaar te brengen. Het boek refereert aan eerdere boeken, waardoor sommige onderdelen ook niet helemaal duidelijk zijn. Zo komt het dwergachtige wezen voor in 'Ritueel' en de Wandelaar in een van de eerste boeken. Haar vorige boeken zijn beter en hebben meer samenhang. Pocketeditie.

Over Mo Hayder

Mo Hayder, pseudoniem van Beatrice Clare Dunkel (Epping, 2 januari 1962 – 27 juli 2021), was een Brits schrijfster van thrillers. Haar boeken worden gekenmerkt door een fascinatie voor gruweldaden.

Loopbaan

Mo Hayder werd geboren als Clare Damaris Bastin, de dochter van astrofysicus John Bastin en lerares Susan Jacobsen. Ze verliet het ouderlijk huis en haar school op haar vijftiende en leefde vanaf dat moment in Londen. Tussen 1980 en 1985 timmerde ze onder de naam Candy Davis aan de weg als naaktmodel en actrice. Ze had rollen in Engelse televisieseries als The Benny Hill Show, The Two Ronnies en Are You Being Served?. In deze laatste serie was ze twee seizoenen te zien als de rondborstige secretaresse Miss Belfridge. Ze nam rond 1986 afstand van haar acteerloopbaan en emigreerde naar Tokio. Ze woonde daarna begin jaren 1990 korte tijd in Los Angeles, waar ze filmwetenschappen studeerde…Lees verder op Wikipedia

Suggesties