Boek
Nederlands

Ontwerpen en planten voor kleine tuinen

Modeste Herwig (auteur)
+1
Ontwerpen en planten voor kleine tuinen
×
Ontwerpen en planten voor kleine tuinen Ontwerpen en planten voor kleine tuinen

Ontwerpen en planten voor kleine tuinen

Informatie in woord en beeld over 25 voorbeeldtuinen, het ontwerp, de beplanting en de harde materialen.
Titel
Ontwerpen en planten voor kleine tuinen
Auteur
Modeste Herwig
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Houten: Terra, 2016
175 p. : ill.
ISBN
9789089896780 (paperback)
Plaatsingssuggestie
638.2 (SISO) Tuinaanleg (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Dit tuinboek zal menig (kleine) tuinbezitter inspireren. Het toont aan dat in een kleine buitenruimte tal van mogelijkheden zijn om een eigen groene buitensfeer te creëren. Modeste Herwig (1963) – bekend van haar professionele tuinfotografie en beplantingsboeken – brengt in dit handzame boek 25 voorbeeldtuinen in beeld. Bij elke tuin beschrijft ze de wensen van de bewoners en de wijze waarop de tuinontwerper die heeft vormgegeven. Niet alleen het ontwerp, ook de beplanting en de harde materialen zorgen voor het specifieke karakter van de tuin; van een recycletuin tot een weelderig groen binnenhof. Bij alle tuinen is in een kader aangegeven wie het heeft ontworpen, wat de ligging en het formaat is en welke planten zijn toegepast. De tuinhoofdstukken worden afgewisseld met specifieke thema’s, zoals: water in de tuin, de voortuin, harde materialen en de eetbare tuin. Het boek sluit af met een plantentabel met geschikte planten voor de kleinere tuin, met wetenschappelijke en Nederlandse …Lees verder

Over Modeste Herwig

Modeste Herwig (Leiden, 18 augustus 1963) is een Nederlands schrijver, tuinfotograaf en tuinontwerper.

Biografie

Jeugd

Herwig komt uit een groene familie; de geschiedenis van de familie Herwig als hoveniers gaat terug naar 1700. Haar grootvader A.J. Herwig schreef boeken, verzorgde een radiorubriek en artikelen in onder andere Margriet. Herwigs vader is Rob Herwig, fotograaf, schrijver van tuinboeken.

Ze groeide op in Lunteren op de boerderij Nieuw Zeggelaar. Op ongeveer 3 hectaren omliggend land, legde haar vader borders en twaalf siertuinen aan, die voor publiek waren opengesteld. Herwig was acht jaar werkzaam in deze modeltuinen. Op 15-jarige leeftijd begon ze met het fotograferen van bloemen en tuinen.

Carrière

Herwig levert advies over tuinontwerp, beplantingsplannen en plantendatabases. Ook geeft ze le…Lees verder op Wikipedia