Boek
Nederlands

Liefde met een lok haar

Mohammed Mrabet (auteur), Paul Bowles (auteur), Hester Tollenaar (vertaler)
Een jongeman in Marokko wordt verliefd op zijn buurmeisje en geeft een paar van haar haren aan een heks, die het meisje verliefd op hem moet laten worden.
Onderwerp
Liefde, Marokko
Titel
Liefde met een lok haar / verteld door Mohammed Mrabet ; opgetekend en uitgewerkt door Paul Bowles ; vert. Hester Tollenaar ; voorwoord Asis Aynan
Auteur
Mohammed Mrabet Paul Bowles 1910-1999
Vertaler
Hester Tollenaar
Inleider
Asis Aynan
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Love with a few hairs
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Maas, 2014
200 p.
ISBN
9789491921087 (paperback)

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De jongeman Mohammed woont en werkt samen met een Engelse hoteleigenaar in Tanger in Marokko. Tot grote ergernis van zijn familie drinkt hij erg veel alcohol. Als hij verliefd wordt op zijn buurmeisje Mina geeft hij een paar haren van Mina aan een heks, die Mina met magie verliefd op hem laat worden. Dat lukt, hij trouwt met haar, maar al gauw slaat de magie om in een vloek. Als Mohammed bij Mina weg gaat probeert ze hem te vergiftigen. Uiteindelijk redt de Engelsman hem uit zijn sores met drank en vrouwen. De Marokkaanse verhalenverteller Mrabet (1936) heeft dit verhaal in 1967 mondeling overgeleverd aan de Amerikaanse schrijver Paul Bowles, die het prachtig heeft opgeschreven. Het is spannend en geeft een boeiend beeld van het nachtelijk uitgaansleven in Tanger. Een uitstekende keuze van de Berberbibliotheek. Vrij kleine druk.

Suggesties