Makkelijk lezen
Frans
Bundeling van drie toneelstukken van Molière. In het leven van Harpagon en dat van zijn kinderen staat geld centraal. De jonge Agnès vindt, ondanks de tirannie van haar voogd, de liefde. En Alceste haat de leugenachtige wereld waarin zijn geliefde Célimène verkeert, die graag iedereen te vriend houdt. Met opdrachten en een cd. Vanaf ca. 14 jaar.
Titel
L'Avare et autres pièces
Auteur
Molière
Bewerker
Sarah Guilmault
Illustrator
Fabio Visintin
Taal
Frans
Uitgever
[Genova]: Cideb, 2016
95 p. : ill. + cd
ISBN
9788853015549 (paperback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 2 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Bundeling van drie toneelstukken van Molière. In 'L'Avare' gaat over de gierige Harpagon. In zijn leven en dat van zijn kinderen staat geld centraal. In 'L'école des femmes' vindt de jonge Agnès, ondanks de tirannie van haar voogd, de liefde. 'Le Misanthrope' gaat over Alceste. Hij haat de leugenachtige wereld waarin zijn geliefde Célimène verkeert, die graag iedereen te vriend houdt. Aantrekkelijk vormgegeven leerboekje uit de reeks 'Lire et s'entraîner'*, compleet met woordenlijstjes, een dossier over Molière, de rubriek Molière in de bioscoop en veel verschillende (grammatica- en begrips)oefeningen. Met veel kleurenillustraties. Op de bijgeleverde cd staat de voorgelezen versie van het verhaal en uitspraak- en luisteroefeningen. De verhalen zijn onderhoudend, en het boekje is uitstekend geschikt om op een speelse en toegankelijke manier Frans te leren. Niveau: A2. Vanaf ca. 14 jaar.

Over Molière

Molière (geboren als Jean-Baptiste Poquelin) (Parijs, 15 januari 1622 - aldaar, 17 februari 1673) was een Frans toneelschrijver en acteur die bekendheid verwierf met zijn satirische komedies. Zijn bekendste werken zijn Dom Juan, Tartuffe en L'Avare (De Vrek).

Biografie

Jean-Baptiste Poquelin was de zoon van een welgestelde behanger-stoffeerder. Hij bezocht het Parijse Collège de Clermont, waar hij kennis maakte met het werk van Epicurus en Pierre Gassendi. Hij studeerde rechten aan de Universiteit van Orléans. In 1643 stichtte hij, gedreven door een onweerstaanbare roeping, met de familie Béjart een toneelgezelschap l'Illustre Théâtre, en nam de naam Molière aan. Het gezelschap werkte zonder succes. Molière moest wegens schulden enige tijd in de gevangenis doorbrengen. Hij verliet Parijs en reisde met zijn kameraden gedurende een twaalftal jaren door de provincie. Al spoedig begon hij ze…Lees verder op Wikipedia