Boek
Nederlands

Bobbi in de winter

Monica Maas (auteur)
+1
Bobbi in de winter
×
Bobbi in de winter Bobbi in de winter

Bobbi in de winter

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Genre:
Beertje Bobbi heeft met zijn vriendjes veel plezier in de winter. Ze maken een sneeuwpop, gaan sleeën en schaatsen en eten erwtensoep om weer warm te worden. Prentenboek met zachtgekleurde tekeningen en tekst op rijm. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Winter
Titel
Bobbi in de winter
Auteur
Monica Maas
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Alkmaar: Kluitman, 2014
[28] p. : ill.
ISBN
9789020684186 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Seizoenen - Weer (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Nieuw deeltje uit de uitgebreide Bobbi-serie waarin winterpret centraal staat. Bobbi is een beertje, maar in zijn winteroutfit ziet hij er precies zo uit als peuters en daardoor is hij heel herkenbaar voor de doelgroep. Volgens vast stramien bestaat de tekst, op de linkerpagina, uit een vierregelig rijmpje met daaronder detailillustraties van zijn geliefde knuffels. De rijmpjes lopen goed en laten zich prettig voorlezen. Op de rechterbladzijde staat steeds een omkaderde, vrolijke illustratie met pen en potlood getekend en ingevuld met waterverf in zachte tinten. Tekst en illustraties steken helder af tegen de witte pagina's. De prenten zullen aanzetten tot interactie over wat er allemaal voor leuks te beleven is in de winter en het plezier van sneeuw en ijs. Vanaf ca. 2 jaar.

Over Monica Maas

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Vibeke Brugge

Monica Maas (Den Burg, 30 december 1953) is een Nederlandse illustratrice en schrijfster van kinderboeken.

Biografie

Jeugd en opleiding

Monica Maas werd geboren op het eiland Texel waar ze nog steeds woont en werkt. Ze werd eerst kleuterleidster. Na haar opleiding is ze vier jaar juf geweest op een kleuterschool. Intussen kreeg ze tekenopdrachten en vanaf 1978 werd ze fulltime illustratrice en later kinderboekenschrijfster.

Loopbaan

Maas debuteerde in 1974 met het wandplatenboek Sauwtje zeeheks. Dit was de aanzet tot opdrachten voor kinderboeken. Ze maakt onder meer illustraties voor kinderboeken, geboortekaarten en wenskaarten. In 1979 verschenen haar tekeningen in de liedbundel Onder moeders paraplu waarvoor Wim Hora Adema de teksten had verzameld. Daarnaast illustreerde zij voor tijdschriften als Bobo, Okki, Lees verder op Wikipedia