Boek
Nederlands

De allerliefste mamma

Monica Maas (auteur)

De allerliefste mamma

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Genre:
Beertje Bobbi doet allemaal leuke dingen met zijn mama: samen koekjes bakken, de tuin harken en winkelen in de stad. Prentenboek met zachtgekleurde, omkaderde illustraties en tekst op rijm. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Mama
Titel
De allerliefste mamma
Auteur
Monica Maas
Taal
Nederlands
Uitgever
Alkmaar: Kluitman, 2017
[24] p. : ill.
ISBN
9789020684315 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Familie (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 23 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Beertje Bobbi en zijn mama doen veel dingen samen: koekjes bakken, de tuin harken, winkelen in de stad en nog veel meer. Per dubbele pagina wordt links in vierregelige rijm het verhaaltje verteld, rechts staat de omkaderde zachtgekleurde illustratie. Bobbi zegt: 'We bakken koekjes. Straks gaan ze de oven in. Ze zullen vast heel lekker smaken. Ollie, heb je ook zo’n zin?' In de lange reeks klein formaat voorleesboekjes over het knuffelbeertje is dit samen met de tegenhanger 'De allerliefste papa'* het 25e boekje. Alle onderwerpen zijn kleine herkenbare zaken uit de peuterwereld. Een goed verzorgd boekje, ingenaaid en stevig glad papier Achterin staan alle Bobbi-boekjes op een rij. Een conventioneel, lief boekje om voor te lezen aan peuters vanaf ca. 2 jaar.

Over Monica Maas

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Vibeke Brugge

Monica Maas (Den Burg, 30 december 1953) is een Nederlandse illustratrice en schrijfster van kinderboeken.

Biografie

Jeugd en opleiding

Monica Maas werd geboren op het eiland Texel waar ze nog steeds woont en werkt. Ze werd eerst kleuterleidster. Na haar opleiding is ze vier jaar juf geweest op een kleuterschool. Intussen kreeg ze tekenopdrachten en vanaf 1978 werd ze fulltime illustratrice en later kinderboekenschrijfster.

Loopbaan

Maas debuteerde in 1974 met het wandplatenboek Sauwtje zeeheks. Dit was de aanzet tot opdrachten voor kinderboeken. Ze maakt onder meer illustraties voor kinderboeken, geboortekaarten en wenskaarten. In 1979 verschenen haar tekeningen in de liedbundel Onder moeders paraplu waarvoor Wim Hora Adema de teksten had verzameld. Daarnaast illustreerde zij voor tijdschriften als Bobo, Okki, Lees verder op Wikipedia