Boek
Nederlands

Joupy gaat jutten

Monica Maas (auteur)
+1
Joupy gaat jutten
×
Joupy gaat jutten Joupy gaat jutten

Joupy gaat jutten

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Joupy probeert Ella te leren zwemmen. maar dat lukt nog niet zo goed. Ze besluiten samen te gaan jutten en vinden allerlei leuke dingen op het strand. Prentenboek met zachtgekleurde, omkaderde illustraties. Vanaf ca. 3 jaar.
Titel
Joupy gaat jutten / tekst en illustraties Monica Maas
Auteur
Monica Maas
Taal
Nederlands
Uitgever
Rijswijk: De Vier Windstreken, © 2016
[28] p. : ill.
ISBN
9789051163643 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Vakantie (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Welk klein meisje zou niet net als Ella met een zeehondje en een meeuw op het strand rond willen scharrelen? Ella vermaakt zich de hele dag met die twee, met schelpen en andere zaken zoeken – ze vinden zelfs een stuk hout in de vorm van een krokodil én een kist voor alle vondsten – en ze oefenen met zwemmen. Vriendelijk verhaaltje dat voortkabbelt bij vierkante, omkaderde illustraties in zachte kleuren, die precies laten zien wat de goed lopende tekst vertelt. Over zeehond Joupy verschenen al eerder twee boekjes. De vierkante uitgave heeft een zomerse uitstraling met heldere blauw- en geeltinten op het omslag. De auteur/illustrator is vooral bekend van de peuterboekjes over beertje Bobbi. Veilig verhaaltje voor kinderen vanaf ca. 3 jaar.

Joupy gaat jutten

Ik stond niet meteen te springen om dit boek te lezen. De titel sprak me niet aan, de prenten lieten weinig over aan de verbeelding. Nauwelijks uitdagend en weinig origineel. Tenminste, dat dacht ik. Het boek werd immers enthousiast onthaald door jonge kinderen.Het verhaal is eenvoudig. Zeehondje Joupy leert Ella zwemmen, maar dat loopt niet vanzelf. Daarom gaan ze samen ‘jutten’ waarbij ze allerlei leuke dingen vinden op het strand. Met de nodige intonaties en sfeerschepping kan je kleuters boeien van het begin tot het einde. Zij staan er dan ook niet bij stil dat je de zee eigenlijk niet mag ingaan zonder zwembandjes aan en dat Joupy ineens kan praten. Heerlijk is het om kinderen te doen opgaan in hun eigen fantasiewereld!


Over Monica Maas

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Vibeke Brugge

Monica Maas (Den Burg, 30 december 1953) is een Nederlandse illustratrice en schrijfster van kinderboeken.

Biografie

Jeugd en opleiding

Monica Maas werd geboren op het eiland Texel waar ze nog steeds woont en werkt. Ze werd eerst kleuterleidster. Na haar opleiding is ze vier jaar juf geweest op een kleuterschool. Intussen kreeg ze tekenopdrachten en vanaf 1978 werd ze fulltime illustratrice en later kinderboekenschrijfster.

Loopbaan

Maas debuteerde in 1974 met het wandplatenboek Sauwtje zeeheks. Dit was de aanzet tot opdrachten voor kinderboeken. Ze maakt onder meer illustraties voor kinderboeken, geboortekaarten en wenskaarten. In 1979 verschenen haar tekeningen in de liedbundel Onder moeders paraplu waarvoor Wim Hora Adema de teksten had verzameld. Daarnaast illustreerde zij voor tijdschriften als Bobo, Okki, <…Lees verder op Wikipedia

Suggesties